VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 26. dub 2018 16:24:42
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pát 13. dub 2012 19:11:51 
Offline

Registrován: stř 09. úno 2011 18:04:57
Příspěvky: 125
...to mouky mě tam vypadlo.
A jinak to kynutí pomocí kvásku je fakt dlouhý. Pod 3,5 hodiny se nedostanu a dohrabal jsem se skoro i k 5 hodinám kynutí.

_________________
Rosťa


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: úte 12. čer 2012 20:26:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. dub 2010 11:48:33
Příspěvky: 28
Bydliště: olomoucko
Dnes jsem vyzkoušel chleba s čerstvým jěště mokrým mlátem v domácí pekárně viz foto.


Přílohy:
IMG_0850.JPG
IMG_0850.JPG [ 123.71 KiB | Zobrazeno 2207 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: úte 12. čer 2012 20:34:26 
Offline

Registrován: úte 02. lis 2010 22:36:35
Příspěvky: 108
silver2 píše:
Dnes jsem vyzkoušel chleba s čerstvým jěště mokrým mlátem v domácí pekárně viz foto.


Vyzera to skvele - ako to chutilo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: stř 13. čer 2012 12:41:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. dub 2010 11:48:33
Příspěvky: 28
Bydliště: olomoucko
Chutná skvěle,zejména pro příznivce celozrnného nebo cereálního pečiva.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: ned 20. dub 2014 19:23:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Využil jsem situace,když manželka pekla na svátky,nějaké kynuté koláče,a pod mírným nátlakem ji přesvědčil o prospěšnosti využití pivovarských kvasnic.Z předešlé várky mám v lednici kvasnice Danstar Nottingham,které jsem právě proplachoval a zasypal troškou cukru.Nechávám je pak chvíli v teple,a když začínají být aktivnější,strčím je zase do lednice.
Tedy k věci.
Asi jednu polévkovou lžíci jsem použil do těsta místo klasických,pekárenských kvasnic.Těsto kynulo pomaleji,než normálně,ale vzešlo.
Po upečení a ochutnání proběhla přednáška o rozplácnutém,nechutném,hořkém koláči,s příchutí chleba!
ale samozřejmě to bylo hodně nadnesené,a až na nepatrný,nahořklý ocásek na konci,byly koláče docela poživatelné! :lol:
P.S.Ale pivní chuť a vůně po chmelu v tom je fakt cítit
Takže do budoucna bych kvasnice spíše využil ve slaném pečivu.Tam by ta hořkost a vůně byla přirozenější.
Anebo k vaření piva ;)


Přílohy:
20042014892.jpg
20042014892.jpg [ 296.64 KiB | Zobrazeno 2115 krát ]
20042014893.jpg
20042014893.jpg [ 175.57 KiB | Zobrazeno 2115 krát ]
20042014895.jpg
20042014895.jpg [ 228.23 KiB | Zobrazeno 2115 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pon 21. dub 2014 6:23:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2834
Bydliště: Zeleneč
To nebude těma kvasinkama jako takovýma, to bude bordelem z kvašení (a chmelem) a nedostatečným propláchnutím.
Čisté kvasinky pivo nepřipomínají...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pát 25. dub 2014 19:46:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. kvě 2013 21:29:00
Příspěvky: 30
Bydliště: Topolčany
Já som použil kvasnice z čierneho piva na vykysnutie knedle,lebo nám akurát došlo pekárske droždie.Nebol to najlepší nápad,lebo knedla mala čierny nádych.Ale chuťove bola dobrá aj pekne nakysla. :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: čtv 19. říj 2017 15:43:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 47
Naprosto bych si dokázal představit v domácím chlebu mláto, které bylo umleté v OZAPu (mlýnek na kávu ze socialistických sámošek), nebo v něčem podobném. Ale určitě musí být hrůza, mít v bochníku celé plevy z "luxusně namačkanýho" sladu z válcového šrotovníku.
P.S. - Chleba si peču sám, kupované pečivo je u nás tak 4× do roka. Používám 4 druhy mouky, a mláto by bylo zajímavé ozvláštnění (ale slad by musel být umletý)

_________________
1 - Sv. ležák, 15°, 29 IBU
2 - Sv. ležák, 10°, 40 IBU
3 - Polotmavý "pseudoale" 14°, 63 IBU


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: ned 18. úno 2018 19:07:56 
Offline

Registrován: ned 18. úno 2018 18:47:05
Příspěvky: 1
Ahoj,
mláta mě je vždycky líto a tak jsem různě zkoušel co s ním. Pro to množství které zbývám jsem využití nenašel, ale z cca 500-600g vždycky upeču mlátové cookies a většinou hodně rychle zmizí...i děti je mají rádi. Tak případně můžete vyzkoušet....

recept si můžete přísadami upravit dle toho , co Vám chutná nebo ne...

poloviční várka na vyzkoušení:

300g mláta
80g třtinový cukr (běžného bych dal méně...když jsem prvně dal 100g třtinového tak to bylo už hodně sladké)
60g hrubá mouka
80g másla nebo jiného tuku na pečení (hera a pod)
sůl - cca 1/4 kávové lžičky
kypřící prášek do pečiva cca 1,5 kávové lžičky
30g sušeného strouhaného kokosu
50g ořechů (měl jsem tu vlašské tak jsem dal ty)
30g rozinky
50-80g ovesných vloček a nebo jestli máte nějaký mix ovesných vloček s dalším sušeným ovocem
lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
1 vajíčko

vše spolu promícháme, vajíčko až na konec, tím že je v mlátu zbytková vlhkost tak není potřeba dávat jinou tekutinu

uděláme rovnoměrné kuličky o průměru cca 4-5cm které potom rozmáčneme do pravidelných placek, cca 1 cm tlustých

pečeme do příjemného zhnědnutí...v mé troubě mám vyzkoušeno cca 80min na 180st....na konci se dle barvy dá na chvilku přidat na 200St

aby do druhého dne moc neztvrdli tak se dají dát po vychladnutí do igelitového pytlíku, ale já je mám rád křupavé....ten cukr tam příjemně zkaramelizuje...

zatím nevím jak sem vložit obrázek, tak až na to přijdu tak vložím ;-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pon 26. úno 2018 21:08:46 
Offline

Registrován: ned 29. lis 2015 0:08:07
Příspěvky: 34
Díky za tip. Pár receptů už jsem zkusil a většinou mě nenadchly.. Ale tenhle je super! Akorát naše trouba asi dost frčí. Po hodině na 180 už to bylo trochu chycený. :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz