VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 14. pro 2018 3:36:10
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 8:01:36 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
Zkoušel jsem hledat, jestli se něco takovýho neřešilo a našel jsem jen útržkovitě o chlebu z mláta, tak zakládám tohle vlákno.

Má někdo nějaký zkušenosti s použitím sladové mouky do pečiva? Podle pekařských technologií se používá přídavek do 5%.

Já od pasu použil 1/3 a děly se věci :mrgreen: Vzal jsem na to jemnější frakci plzeňského sladu, kterou jsem získal přesátím přes cedník. Zbylé 2/3 hladkou pšeničnou mouku. Co bylo bezkonkurenční, tak kynutí, protože těsto vyjelo jak blesk a pekařský kvasnice nebyly zrovna čerstvě koupený.
Výsledek byl dost nasládlý, tmavý jako dalamánky. Chuťově ječný slad posunul pečivo blíže k chlebové chuti, než když se dělá jen z bílé pšeničné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 8:55:54 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
dělám chleba s mlátem v domácí pekárně.

90 g sušeného mláta
čaj. lžička soli
380 g pš.hladké mouky
30 g žitné hladké mouky
150 g jogurtu
350 ml vody (zbytku z vyslazování)
2 polévkové lžíce slunečnicových semínek
10 g rozemletého barvícího sladu
7 g sušených kvasnic

klasik, vel. 1, tmavý


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 9:35:10 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
Čerstvé mláto jsem do chleba přidával, dobrý je do bramboráků a nebo se smaženou cibulkou do šťouchaných brambor. Jinak chleba děláme doma docela často z žitného kvásku s hladkou moukou a černým pivem, pečeno v normální troubě.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 9:50:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Mláto do bramboráků mě zajímá. Jaký je přídavek?

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: čtv 25. srp 2011 19:32:31 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
dával jsem do bramboráků cca 20 procent mláta. Do šťouchaných brambor se smaženou cibulkou ještě míň. akorát je nutné to dělat z čerstvého aby nestihlo zakysnout.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: ned 11. zář 2011 11:13:45 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Já bych potřeboval něco, co se dělá tak z 10 kg mláta, abych nemusel mláto seznamovat s kompostem :-)

Leda napéct chleba a bramboráky pro celou ulici :-D

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 7:40:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 20:30:21
Příspěvky: 116
Bydliště: Broumov
gum píše:
Já bych potřeboval něco, co se dělá tak z 10 kg mláta, abych nemusel mláto seznamovat s kompostem :-)

Leda napéct chleba a bramboráky pro celou ulici :-D


Jestli máš slepice, tak mláto slepicím a slepici pak upéct ... :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 9:16:42 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Hm, s tím množstvím, to abych začal šetřit na novej kurník :-D Nebo pořídit prase, ať je k čemu to pivo pít...

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 10:13:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 458
Bydliště: Záluží
Taky se to dá hodit do rybníka - teda pokud tam jsou ryby......

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pečení z čehokoliv co souvisí s pivem
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 19:52:50 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
Co se týká krmiva, mláto je již téměř bez živin a tak se dodává hlavně jako vláknina, u hovězího dobytka se udává do 10procent složení stravy, prase asi snese víc. Je fakt, že prasata kterým já mláto posílám si chrochtají, přeci jenom nemám takovou výtěžnost a mlátoje výrazně vydatnější než z velkého pivovaru, které ty pašíci taky dostávají. Když holt mláto nepředám včas, jde na kompost, ale když zakysne tak dost smrdí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz