VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 15. srp 2018 0:07:38
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jednokrokova infuzia
PříspěvekNapsal: úte 13. úno 2018 12:17:36 
Offline

Registrován: úte 02. led 2018 20:02:42
Příspěvky: 4
Zdravím, chcel by som sa spýtať. Varil som pivo jednokrokova infúziu 68° po dobu jednej hodiny. Po tomto kroku sa malo dielo zahriať na 78° a následne odstaviť a scedit. Na ten druhy krok som však zabudol a hneď ako som podržal 68° tych 60min som začal s cedenim. Čiže enzýmy ďalej pôsobili počas scedovania. Chcem sa spýtať, aké môžu byť následky. Dik


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednokrokova infuzia
PříspěvekNapsal: úte 13. úno 2018 13:24:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2836
Bydliště: Zeleneč
Následky můžou bejt takové, že to bude trochu sušší než jsi očekával.

Žádná tragédie, často tak normálně vařím ;-)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednokrokova infuzia
PříspěvekNapsal: úte 15. kvě 2018 14:12:56 
Offline

Registrován: pát 29. pro 2017 13:44:43
Příspěvky: 17
M.bezak píše:
Zdravím, chcel by som sa spýtať. Varil som pivo jednokrokova infúziu 68° po dobu jednej hodiny. Po tomto kroku sa malo dielo zahriať na 78° a následne odstaviť a scedit. Na ten druhy krok som však zabudol a hneď ako som podržal 68° tych 60min som začal s cedenim. Čiže enzýmy ďalej pôsobili počas scedovania. Chcem sa spýtať, aké môžu byť následky. Dik


Já když mám málo času (nebo hodně mladiny) tak to také zcezuji bez toho odrmutovacího ohřevu a problémy nejsou. Vařím mash tun a když mám box plnej že už není kam dolévat vařící voda, tak musím dílo přečerpat do kotle a na to se vykašlu a rovnou to scezuji z termoboxu :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz