VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 28. bře 2017 5:18:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2016 17:47:06 
Offline

Registrován: sob 10. lis 2012 18:22:10
Příspěvky: 135
Keg mužeš dát defacto plný není duvod tam nechávat nejakou vzduchovou kapsu jen by pivo oxidovalo, i tak je lepší nejprve naplnit sud CO2, ale když to není možný tak naplň jen pivem. Jen POZOR nato pokud nemáš potřebné vybavení aby jsi sud nepřesitil dokaže se PEKELNĚ NATLAKOVAT. Sycení v sudu je vždy lepší dělat s napojeným manometrem jinak nevíš co to tam dělá to není jak šáhnout na PETku jak je tvrdá :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2016 18:18:51 
Offline

Registrován: ned 18. říj 2015 8:38:49
Příspěvky: 43
Pivo (vrchné kvasenie) nechávam kvasiť 3 týždne a následne pridávam 3g dextrózy na 0.5l fľašu (2 ks dextr. tableta). S týmto mám dobré skúsenosti a pivo nebolo presýtené. Predtým som kvasil len cca 7-10 dní (kým 2 dni nebola hustota rovnaká) a s tým istým množstvom pridanej dextrózy bolo o dosť viac nasýtené.
Teda ak dodržím postup a pridám 120g dextrózy, nemal by sa sud extrémne natlakovať. Alebo sa mýlim?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2016 18:55:36 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 104
beersmith rika, ze do kegu by mela stacit polovina cukru co do lahvi. a docela me zajima jestli to je pravda :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pon 12. pro 2016 9:20:35 
Offline

Registrován: pát 19. zář 2014 12:56:45
Příspěvky: 45
Bydliště: TN
tiez som daval polovicnu davku do 5L sudkov a Keg sudov. Ale precital som si zaujimavy odborne spracovany clanok od kolegu:
http://diversity-pivo.blogspot.sk/2016/06/nasyceni-s-dextrosou-ruzne-mnozstvi.html

A najblizsie teda idem davat do suda dextrozy rovnako ako do flasiek, aj ked ja sa snazim stacat so zbytkovym, ale nie vzdy to vystihnem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pon 12. pro 2016 9:50:23 
Offline

Registrován: ned 18. říj 2015 8:38:49
Příspěvky: 43
OK, diky za tipy a rady. Asi do toho pojdem tak, ze tam dam to iste mnozstvo dextrozy, ako davam do flias. Nejako sa zacat musi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pon 12. pro 2016 10:31:07 
Offline

Registrován: pát 19. zář 2014 12:56:45
Příspěvky: 45
Bydliště: TN
No teraz skusam odpustat prebytocny tlak v sude. Sud sa viacmenej pretlakovat neda, vydrzi toho vraj dost, takze radsej stocim skor aj s vyssim zbytkovym a odpustam. Uvidime ako to dopadne.

Vyrobil som si nieco podobne:http://www.tourdebier.cz/francek/manometr-na-narazecce/ a podla teploty v akej je sud odpustam tlak. Zatial len rucne, ale snad raz spravim aj automaticky odvzdusnovak, a bude to veselsie: http://www.tourdebier.cz/francek/hradici-ventil-potreti/

PS. patri sa podakovat kolegovi, ktory tieto svoje napady zverejnuje a inspiruje nas ostatnych. Vdaka Bishi. 8-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pon 12. pro 2016 10:45:28 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 104
vazil jste nekdo nekdy kolik cukru da tahle odmerka?

http://www.homebreving.cz/index.php?rou ... uct_id=317


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pon 12. pro 2016 11:10:15 
Offline

Registrován: ned 18. říj 2015 8:38:49
Příspěvky: 43
glottis píše:
vazil jste nekdo nekdy kolik cukru da tahle odmerka?

http://www.homebreving.cz/index.php?rou ... uct_id=317


Ja som to vazil, ale uz si presne napamatam, musel by som to odvazit znova. Kazdopadne ja som sa na tu odmerku vykaslal - je to brutalne nepresne. Meral som tak dextrozu (takou to vahou, co ma rozlisenie 0.1g), ktoru som davkoval do flasiek. Co nabratie dextrozy tou odmerkou, to ina hmotnost - bud ti tam vznikne vzduchova medzera, kde nie je dextroza alebo naopak, ak to natlakujes, tak je tam viac. Muselo by sa to asi vsetko dotlacat na doraz a vtedy by tam bolo rovnake mnozstvo. Proste som skoncil z nekonzistnentnym nasytenim flias - nic extremne, ale jednoducho som s tym nebol spokojny. Ja som presiel na tie lisovane dextrozove tablety - 1.5g 1ks - je to pohodlnejsie. Praskovu dextrozu by som asi daval len po odvazeni celkoveho mnozstva a naslednom rozmiesani v nadobe, z ktorej by som stacal.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: pon 12. pro 2016 11:48:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2780
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
A já jsem tehdy přešel na kostky cukru, které byly také přesné, a především všude dostupné.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: KEG
PříspěvekNapsal: úte 17. led 2017 10:54:44 
Offline

Registrován: čtv 15. pro 2016 9:34:31
Příspěvky: 6
Vyměním KEG 30 L s bajonetem bez pojistky (mám) za 15L KEG nebo 20L KEG bajonet (chci).
ladinac@email.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz