VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 18. říj 2018 15:55:06
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 259 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: pon 15. lis 2010 19:51:49 
Offline

Registrován: čtv 07. říj 2010 18:49:43
Příspěvky: 70
cim srotujete slad poradte


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: úte 16. lis 2010 1:10:29 
Offline

Registrován: úte 16. lis 2010 0:33:45
Příspěvky: 18
Bydliště: Holice
Ahoj,já osobně používám šrotovník :lol: nějaké inspirace jsou např na
http://www.homebrewing.cz/clanek/3930-S ... /index.htm
nebo
http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... ani-sladu/
Sice to něco stojí, ale pokud se tomu chceš věnovat kontinuelně, je dobré být nezávislý na někom, kdo je šrotování schopen, resp. žebrat na bráně pivovaru ap.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: úte 16. lis 2010 13:29:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 03. pro 2008 14:42:25
Příspěvky: 130
:!: TIP :!: Naprosto skvělá věc jsou takové ty staré elektrické mlýnky na kafe které dřív bývaly v každé samošce ;) Já sehnal jeden za cca 350Kč na aukru, sice nejel protože byl strašně zas* od kafe, ale když jsem ho celý rozebral, vyčistil a přestříkal aby to lahodilo i oku tak šlape jako hodiny. Je to poctivá německá práce i když je z roku xx tak jsem i jak jsem ho rozebíral a skládal zjistil že v takovýmhle poctivým výrobku prostě skoro není co by se pokazilo a je téměř nezničitelný. Hrubost mletí se dá regulovat v jakémkoliv rozsahu. Násypka z barelu, dolů trubka aby to padalo opět do větší nádoby a perfektní "šroťák" je na světě.


Naposledy upravil Jeron dne úte 16. lis 2010 18:12:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: úte 16. lis 2010 13:39:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Jerone - co takhle varis jako? Chtelo by to opet brnensky sraz s nejakou degustaci mozna ... ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: sob 20. lis 2010 12:47:50 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
Já taky melu (šrotuju) na kafemlýnku ze sámošky. Lidi si to pořizovali po vyřazení domů na šrotování obilí pro drůbež a prasata. tak se to dá často sehnat. Jsou dva druhy. Jeden ten mám já s mlecími kameny bez podavače. Jeden hrubovaný kovový kámen je na rotoru motoru a druhý statický proti na hrubost nastavovacím šroubení. Zrno-slad tam sype vlastní vahou. K původní násypce cca 0,5kg jsem jen tak gumicukem přidělal násypku z barelu kam dám 12kg sladu a přes trubku mě padá našrotovaný slad do druhého barelu. Tím že to je bez podavače tak 12kg trvá cca 1-2hodiny podle hrubosti.
Pak jsou typy se šnekovým podvačem, které namelou zhruba kg za půl minuty- násypka je předsunutá mlecím kamenům, mezi je ten šnek.
http://www.homebrewing.cz/clanek/3691-H ... /index.htm


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: ned 21. lis 2010 8:48:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 458
Bydliště: Záluží
hroch píše:
Tím že to je bez podavače tak 12kg trvá cca 1-2hodiny podle hrubosti.


Hrochu, to je nějak moc, ne? Já mám také ten bez šnek. podavače http://www.divokypanic.majestat.cz/menu ... lo-obrazku a melu 5kg za cca 15 min. A jsem přesvědčen, že hrubost je skoro stejná na jakou meleš ty.

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: ned 21. lis 2010 10:39:44 
Offline

Registrován: čtv 07. říj 2010 18:49:43
Příspěvky: 70
mozem pouzit tento mlinek da sa na nom nadstavit jemnost mletia bolo mi odpovedane ze nie.dakujem


Naposledy upravil ketor dne ned 21. lis 2010 12:15:23, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: ned 21. lis 2010 11:45:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 458
Bydliště: Záluží
ketor píše:
mozem pouzit tento mlinek da sa na nom nadstavit jemnost mletia bolo mi odpovedane ze nie.dakujem http://stroje.bazos.sk/inzerat/5346697/ ... a-kavu.php


URČITĚ můžeš.... přesně tenhle mám (v bílé barvě). Ta černá poklička v předu se odšroubuje, drží ji dva šroubky, a podní se dá nastavit odstup mlecích kamenů. Jen je třeba dát pozor na směr otáčení motoru, je to 3 fazové zapojení. Pokud by se točil obráceně, stačí přehodit dvě (sousední) fáze.

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: ned 21. lis 2010 12:01:33 
Offline

Registrován: čtv 07. říj 2010 18:49:43
Příspěvky: 70
dik,doma mame srotovnik na obilie je to nadoba v ktorej su na dne dva tupe noze ktore sa tocia zo spodu je motor mozem to pouzit na srotovanie sladu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cim srotovat slad
PříspěvekNapsal: ned 21. lis 2010 19:20:21 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
restart píše:
hroch píše:
Tím že to je bez podavače tak 12kg trvá cca 1-2hodiny podle hrubosti.


Hrochu, to je nějak moc, ne? Já mám také ten bez šnek. podavače http://www.divokypanic.majestat.cz/menu ... lo-obrazku a melu 5kg za cca 15 min. A jsem přesvědčen, že hrubost je skoro stejná na jakou meleš ty.


Já mám ještě starším typ a tam je to opravdu tak pomalé. Ten typ co máš ty má nejspíš kameny ne uplně rovnoběžně a líp to tam vtahuje zrna. rá mám kameny uplně rovnoběžně a není to žádná sláva. V opačném chodu to není to už sem zkoušel. Je to v tom postavení kamenů, zkusím to nějak upravit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 259 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz