VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 22. říj 2018 12:40:03
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: úte 20. čer 2017 21:55:27 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 57
Bydliště: B.Bystrica
Ahojte ma niekto tento fernentor? http://www.bahnik.cz/domaci-vareni-piva ... s-35l-sada alebo http://kegking.com.au/brewery-equipment ... r-kit.html Mam on zaujem a chcel by som si ujasnit niake veci.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: stř 21. čer 2017 7:47:30 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Nemám, ale také už jsem se na něj díval, líbí se mi a vážně o něm uvažuji.
Problém vidím v tom, že se mi na výšku nevejde do lednice. :roll:

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: stř 21. čer 2017 12:33:59 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
tak ten je paradni :) jen by me zajimalo jetli tech 35L je az po vicko nebo je to nejaka pouzitelna hodnota. ani v manualu sem to nenasel


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: čtv 22. čer 2017 21:45:49 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 57
Bydliště: B.Bystrica
Ked pozrieš you tube tam je videjko kde vidno že 35l je po ten lom kde sa zužuje ku hrdlu takže podla mna po hrdlo daš aj viac ako 40 l www.youtube.com/watch?v=sMBM_cPQg38 pozeraj od 7min.Mna by ale skorej zajimalo čo obsahuje balenie lebo tento chlap na videu mal všetko v balení Ale u bahnika sa objednava všetko extra a ten co2 adapter ani nemá


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: pát 23. čer 2017 8:07:27 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
jo video supr, dik :)

kdyz tam koukam k bahnikovi tak pisou:

tělo z vysoce molekulární PET
vypouštěcí ventil ze skleněného nylonu s nerezovými šrouby - asi ta klapka
rám z nerezové oceli
víko ze skleněného nylonu a těsněním z nitril-butadienové pryže (NBR)

takze dostanes vsechno aby to fungovalo a pokud chces dokoupis nadrzku na kvasnice http://www.bahnik.cz/domaci-vareni-piva ... a-s-vickem ale skoro to vypada jako normalni petka
a vidim tam i tu co2 sadu http://www.bahnik.cz/domaci-vareni-piva ... entasaurus jen asi neni ted dostupna

jeste neco chybi?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: ned 03. zář 2017 17:24:21 
Offline

Registrován: pon 21. srp 2017 13:56:57
Příspěvky: 20
Mám ho doma i s celým příslušenstvím ... těch 40l o kterých se tu píše si můžete nechat zdát.
Dostanete tam max. 36litrů a vše navíc už je přelévání nádoby. Těch 35l je asi tak 2cm pod závitem hrdla.

Zkoušel jsem to s vodou.

S velikostí je to úplně jinak a to tak, že Fermentasaurus je určen pro kvašení 5 gallonových dávek což je podle stupnice na něm necelých 19l.

Více zde: https://www.morebeer.com/products/fermentasaurus-conical-fermenter-925g35l.html
Ovšem v manuálu se o tom nepíše ... http://www.oxebar.com.au/Downloads/Fermentasaurus%20Instructions.pdf
Stejně tak je rozpor v max. teplotě pro sanitaci .... někde píšou 40°C a jinde 50°C ... asi budu věřit té nižší hodnotě :)

Asi tam budou nějaké ztráty ale objemově by se dala várka přepustit do 1 velké nebo 2 malých kyvet :)

Ale když srovnám velikost, s tím co fermentasaurus zabírá v lednici ... http://dopice.sk/k9a ,tak do stejné lednice kam se vejde 1 fermentasaurus se mi vejdou 4 velké kyvety.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: stř 06. zář 2017 14:12:11 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
taky jsem poridil a jsem teda nadsen. Do saura slo asi 27 litru a dat tam i treba tech 34 litru by problem podle me nebyl. Kvasil jsem teda pod tlakem asi 1,5 baru a pena mela max tak 1cm nad hladinou. Mel jsem ale nasazeny hradici ventyl :) Na tlak 1,5baru se to dostalo za par hodin.

vyzkousel jsem snad vsechno co slibuji ... dry hop pres psodni lahev (bez ztraty tlaku a vniknuti vzduchu), staceni proti tlakem, hromadeni kvasnic ve sberne nadrzce. vsechno bez problemu. ztraty pri kvaseni snad jen ty dve lahvicky, ktere byli uplne plne chmele a kvasnic. kdyby nedelal clovek dry hop tak jen jedna na usazene kvasnice.

za tu cenu to pro me rozhodne stalo :) ze to je vetsi ... dan za CKT


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: pon 18. zář 2017 10:54:35 
Offline

Registrován: pon 21. srp 2017 13:56:57
Příspěvky: 20
glottis píše:
taky jsem poridil a jsem teda nadsen. Do saura slo asi 27 litru a dat tam i treba tech 34 litru by problem podle me nebyl. Kvasil jsem teda pod tlakem asi 1,5 baru a pena mela max tak 1cm nad hladinou. Mel jsem ale nasazeny hradici ventyl :) Na tlak 1,5baru se to dostalo za par hodin.

vyzkousel jsem snad vsechno co slibuji ... dry hop pres psodni lahev (bez ztraty tlaku a vniknuti vzduchu), staceni proti tlakem, hromadeni kvasnic ve sberne nadrzce. vsechno bez problemu. ztraty pri kvaseni snad jen ty dve lahvicky, ktere byli uplne plne chmele a kvasnic. kdyby nedelal clovek dry hop tak jen jedna na usazene kvasnice.

za tu cenu to pro me rozhodne stalo :) ze to je vetsi ... dan za CKT


Také právě kvasím s hradícím ventilem. Tlak už udržuji na 0,5 bar a dnes je to 4 den a zdá se, že tlak už neporoste (vždy trochu upustím a koukám jestli stoupne). Hradící ventil mám z Bahníku a nic moc. Asi ho předělám na elektronický neb ta hystereze je nevypočitatelná a to jsem závit s pružinkou promazal. Jak dlouho si kvasil nebo jak dál? Pěna už dál neroste ale spíš spadla ... nádobka nevypadá že by byla potřeba ji měnit a dry hopping jsem ještě nezkoušel. Uměl bys něco poradit ... ať si nepokazím svou první várku? Chystám se to stočit do kyvety a tam nechat dozrát ... otázkou je co mezi tím :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: pon 18. zář 2017 16:57:08 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
to je tohle? neco takoveho jsme zkousel taky a je to k prdu ... http://www.bahnik.cz/domaci-vareni-piva ... til-0-1bar

udelal jsme si toto a nemam s tim problem
http://www.tourdebier.cz/francek/hradici-ventil-3a/

radit asi nemam co :) jen kyvetu pekne vysanitovat at to neco nechyti. jinak se mi stala vec, ze se mi to jendou malem odtlakovalo. asi jak ta nadoba pracuje zaclo podchazet tesneni ve viku. ale podcenil jsme to a nenamazal vazelinou. priste to udelam a poradne zatahnu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentasaurus
PříspěvekNapsal: stř 20. zář 2017 17:08:00 
Offline

Registrován: pon 21. srp 2017 13:56:57
Příspěvky: 20
glottis píše:
to je tohle? neco takoveho jsme zkousel taky a je to k prdu ... http://www.bahnik.cz/domaci-vareni-piva ... til-0-1bar

udelal jsme si toto a nemam s tim problem
http://www.tourdebier.cz/francek/hradici-ventil-3a/

radit asi nemam co :) jen kyvetu pekne vysanitovat at to neco nechyti. jinak se mi stala vec, ze se mi to jendou malem odtlakovalo. asi jak ta nadoba pracuje zaclo podchazet tesneni ve viku. ale podcenil jsme to a nenamazal vazelinou. priste to udelam a poradne zatahnu.


add1 ..Přesně ten, z Bahníka.

add2.. Už jsem koukal na tvé NASce :) ale bylo už objednáno. Jinak mám stejného výrobce NASky a vůbec nebydlím daleko od tebe :)

add3.. já taky nepodmazával :( ... ale koupil jsem si v lékárně lékařskou vazelínu - je to to levnější a je toho víc. Příště udělám.

Spíš nevím jak poznám kdy to dokvasí ... stahuju tlak na 0,5bar každý den a vidím, že když tlak druhý den naroste - tak to kvasí.
Tlak tam bude pořád i když to dokvasí ale to zjistím až po delší době. Ten hr. ventil už mám přitaženej protože ta hystereze je velká - podle toho co ukazovala ručka bych to nepoznal.


Naposledy upravil elekele dne pát 16. úno 2018 12:26:57, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz