Tak jak sem slíbil, tak sem tady s prvními postřehy.
Vadný díl v desce vyměněn ( pro ty, co by sháněli ND na Hendi, doporučuji kontaktovat rakouskou distribuci, s protivným panem z Brna se nedalo vůbec mluvit, Rakousko vyřešilo ihned a za 2 dny u mě)
Takže teda, jedu na rPi 3, a CBPi 2.2
Ovládání je celkem triviální, ale zatím mě mrzí 2 věci.
Pokud spustím ohřev na cílovou teplotu, tak CBPi reguluje výkon podle rozdílu teploty ( tj. voda má 10°C nastavím cílovou 50°C a CBPi do toho začne posílat plný výkon indukce) takže se bojím, že při rmutu bude teplota stoupat o hodně rychleji, než 1°C/min

Dá se v CBPi také řídit podle nastavení výkonu. Ale to má zase svou stinnou stránku a to takovou, že nastavený výkon jede trvale, takže se nedá nastavit cílová teplota

Takže to bude muset člověk hlídat a vypnout to, jakmile dosáhne teploty, kterou požadoval.
Asi předpokládám vím, proč tohle u většiny SW nastává. Bude to asi proto, že v drtivé většině autoři těch programů vaří infusně, kde se markantně nemění objem díla při vaření tak, jako při rmutování.
Jestli mi dnes vyjde čas, tak zkusím ještě nahodit CBPi 3 a otestovat to v něm, jestli se výsledek řízení nebude nějak měnit ( snad k lepšímu) Jen u CBPi 3 je nevýhoda, že je to zatím stále beta a hodně lidí tam naráží na různé dětské nemoci. Což pak je naprd pro automatické řízení.
Kdyby se tu našla dobrá duše, která by uměla dobře, až spíš výborně anglicky, bylo by fajn, kontaktovat autora CBPi, jestli by s tím nešlo něco dělat

Já sice umím, ale domluvím se jen základně a kostrbatě

Pivu zdar, jakékoliv dotazy rád zodpovím.
A pokud někdo používá hendi 3500M + rPi, mohl by se tady taky ozvat