VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 23. zář 2018 21:43:37
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2016 21:39:42 
Offline

Registrován: úte 08. pro 2015 12:50:59
Příspěvky: 18
Zdravím, přemýšlím o novém hrnci a narazil jsem na hrnce této řady:
http://www.bergland24.cz/nerezove-hrnce ... 100-litru/

Co si o nich myslíte? Je tam nějaké "ale" proč jsou hrnce tak levné? Podotýkám, že vařím na hořáku. Předem díky za názory.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2016 21:55:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 348
Bydliště: Hodonín
Levný jsou pro to,že jsou z tenkýho plechu.Já ho mám,ale používám ho pouze na ohřev vyslazovací vody (na plynovém hořáku). K tomuto účelu sem ho i kupoval. Na varnu by jsi měl mít trochu "kvalitnější" aspoň co se týká tloušťky materiálu.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 8:26:18 
Offline

Registrován: úte 08. pro 2015 12:50:59
Příspěvky: 18
Díky za odpověď. Jaká je tedy zhruba optimální tloušťka dna (předpokládám, že jde hlavně o dno) nerez hrnce, který by byl vhodný i pro chmelovar?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 8:57:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 348
Bydliště: Hodonín
Optimální tloušťku ti neřeknu. Já nikdy nevařil v nerezu. Jako domovarník sem používal 50l smalt k plné spokojenosti. Teď mám varnu (duplex), takže to taky neřeším.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 9:15:03 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 167
zalezi jaky horak mas ... jaky dela plamen. pokud hodne siroky a jde pres cele dno tak ti to pujde i v tomhle hrnci. S kamaradem jsme to kdysi delali - bergland 100l hrnec a plyn. Bylo to ale BIABem. Jinak cim silnejsi dono tim lip no. V moji nove elektricke 70L varne mam na tomhle hrnci 10mm hlinik navic a je to parada. snad se to neda ani pripalit. ten hrnec kup a zkus to :) je to tak levny ze se to da. jakykoliv jiny hrnec se silnym dnem bude raketa za 5000 a vic pocitam.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 9:15:55 
Offline

Registrován: sob 25. čer 2016 8:45:36
Příspěvky: 44
Bydliště: Budějce
Optimální tloušťka dna je taková, aby to dno bylo sendvičové - placka z hliníku. Pokud by to dno bylo jen z nerezu, tak nehraje takovou roli, jestli to je 0,8 mm nebo 1,2 mm.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 15:40:03 
Offline

Registrován: úte 08. pro 2015 12:50:59
Příspěvky: 18
Díky všem za tipy a názory. Jako vařič jsem chtěl použít tohle (plánuji koupi nového): http://www.mevatrade.cz/mevatrade/eshop ... -MEGA-ZEUS

s tím, že by měl výkon 7kW podle informací, co jsem našel, stačit na vaření 70l várek. Pokud máte tip na jiný, rád to ještě přehodnotím.

Jinak ten hliníkový plát je možné si potom nechat někde dodělat (např. navařením hliníkové desky zespodu - jestli je tedy svařování nerezu a hliníku běžně dostupné)? Nebo je to takové bastlení a je to blbost, popř. by to stálo víc, než pořádný hrnec?

EDIT: možná ještě jinak směřovaný dotaz: jaké jsou rozumné alternativy pro domácí varnu, pokud bych chtěl vařit větší množství piva na várku, než vařím teď (30l) a stálo by to za vynaložené prostředky? Myslím tím várky v objemu 70-100l. Předem všem díky za rady a informace.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 15:59:57 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 167
svarit hlinik a nerez nejde. a navarit na ten hrnec srouby aby jsi to prisroubil se da ... kdyz najdes odvazlivce :) bezpecne se daji asi jen nabodovat bodovou svareckou. ja srouby pripajel a plat jeste prilepil ale mam elektriku a zarucim, ze tam nedoshnu teploty vyssi nez vydrzi lepidlo nebo teplovodna pasta.

ale s timhle horakem bych to moc asi neresil. vypada presne jako ten na kterem jsme varili a zadne katastrofy se nekonaly. kdyz budes michat tak i v berglandu to uvaris. kamarad topi plynem ve svem pyvovar pod kotlem co ma do 2mm stenu a taky je v pohode. nejaky rozvod tepla bych resil jen u indukce nebo jinych bodovych zdroju tepla

je to jen muj nazor :) tak ne ze me pak prijdes tlouct az to pripalis :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 16:18:22 
Offline

Registrován: sob 10. lis 2012 18:22:10
Příspěvky: 136
Vařím v 70l Berglandu na plynu už tři roky a pokud je dobré míchadlo tak bez problémů na plynu hořák Mega Zeus. Teď jsem byl u jednoho známého co sváří nerez jestli by mií tam nenavařil mufnu na kohout a prej to není žádný problém! Takže budu mít na hrnci 6/4" navařenou mufnu a na ní nerez kohout bude mi takto dělat dva hrnce stavím zrovna spádovou varnu abych lehce uvařil 60l várku tzv. ONE MAN :-) V cenové hladině Bergland prostě NEMÁ KONKURENCI!!!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nerezového hrnce
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 17:37:32 
Offline

Registrován: úte 08. pro 2015 12:50:59
Příspěvky: 18
Piňon: taky právě nad něčím takovým přemýšlím, hledám info apod. Můžu se zeptat, jak zcezuješ v čem chladíš, kvasíš apod.?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz