VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 25. dub 2017 3:53:00
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: úte 16. pro 2014 21:23:24 
Offline

Registrován: pon 31. bře 2014 14:53:34
Příspěvky: 10
Bydliště: Český ráj
Pokud si hlídáš při použití CO2 teplotu a tlak podle zde na foru uvedených grafů, tak není žádný problém. Naopak si myslím, že je to lepší než použití jiných plynů. Jak již bylo řečeno, co2 je pro pivo přirozené. Osobně mám zkušenost, že jsem po troškách čepoval 20l keg tlačený co2 (chlazený v objemu a hlídaný poměr teplota/tlak) skoro celý měsíc. Nepozoroval jsem žádnou změnu v chuti či sycení.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: stř 17. pro 2014 0:24:18 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
Je nekde odkaz na ty grafy ja mam v lednici 8-9 stupnu a tlaka mne doporucili 2,2bar vycep je od sudu vysoky 0,5metru a hadice je dlouha 70cm :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: stř 17. pro 2014 21:59:28 
Offline

Registrován: stř 02. bře 2011 20:51:55
Příspěvky: 262
Bydliště: Smržice (Haná)
Osobně nemám s tabulkama zkušenost, nicméně když na podobnou vzdálenost vedení natlakuji sud na 2,2Bar , tak se pivo za 3-4 dny přesytí tak, že už z pípy frčí jen kupa pěny. Tlakuji sud na 0,8-1 Bar a tak mi to vyhovuje, nepřesytí se a ani neztratí nasycení.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: čtv 18. pro 2014 9:19:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 325
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
Já jsem se do toho nechtěl míchat, jelikož nemám zkušenosti s dlouhým vedením :) ale když chci mít keg naražen delší dobu (což je vždy), mám při teplotě 8C nastaven tlak 0.9 baru (13PSI) a pivo zůstává nasyceno pořád stejně (na 2.3 jednotek CO2) i několik měsíců beze změny nasycení piva.

(Tabulka závislosti teploty, tlaku a nasycení piva je třeba tady: http://www.fotozapisnik.eu/gradys/techn ... leryAnchor)

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: čtv 18. pro 2014 10:32:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Když chci mít sud naražen delší dobu, tak ho tlakuju biogonem, nebo jeho (daleko) levnějšími klony.
Druhá možnost je před čepováním ho dofouknout (aby tolik nepěnilo a dobře se čepovalo), a po čepování zase odfouknout, ale to je nepraktické a člověk mrhá C02.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: pát 19. pro 2014 13:02:54 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
takže bych měl mít tedy sud natlakovaný 1,1 zhruba aby mne dlouho vydrzel ??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: pát 19. pro 2014 21:14:40 
Offline

Registrován: stř 02. bře 2011 20:51:55
Příspěvky: 262
Bydliště: Smržice (Haná)
Spíš bych ubral na těch 0,8-9 BAR. Pokud by jsi ztrácel sycení, tak tlak zvedneš a dosytíš. Obráceně to jde hůř a musel by jsi odpouštět tlak ze sudu a pozvolna vyvazovat CO2 z piva s rizikem, že se zvednou kvasnice.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: ned 21. pro 2014 21:49:50 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
no tak nevím už kde dělám chybu koupil jsem sud krakonoš pan sládek mne přímo řekl, že tlakují sud 2,2bar a tlačej to vzduchem. Říkal jsem mu, že to budu tlačit CO2 a sud mám v lednici nic by prý neměnil. Jenže spíš pořád točím pěnu. Zkoušel jsem přerazit na druhý výčepní kohout a pořád stejné. Tlak na sudu mam 2,2bar CO2 teplota v lednici je 8°C. Kompenzátory mám nastavené úplně nahoře oba kohouty prošli komplet repas tísněním. Když točím třeba 4 piva za sebou ta ty dvě poslední jsou luxus ale první točím skoro jen pěnu, když jdu točit další cca po 15 minutách opět ihned dva pulitry pěny


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: pon 22. pro 2014 7:12:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Třeba to bude někde přisávat, nebo něco...
kompenzátory úplně nahoře = to mě neteče vůbec nic, jsou v pořádku?

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: kegerator
PříspěvekNapsal: pon 22. pro 2014 7:13:13 
Offline

Registrován: stř 02. bře 2011 20:51:55
Příspěvky: 262
Bydliště: Smržice (Haná)
2,2 je na krátké vedení hodně, pokud by jsi to tlačil ze sklepa a táhl to vedením přes půl domu tak by to snad být mohlo. Ber to tak ,že 2,2 BAR máš v pneumatice auta. Navíc vzduch a CO2 je rozdíl. Vzduch pivo nenasytí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz