VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 22. črc 2018 0:23:02
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: úte 21. říj 2014 21:08:24 
Offline

Registrován: pon 03. říj 2011 20:05:25
Příspěvky: 32
Ahoj, budu kupovat zavařovací hrnec a chtěl bych se zeptat: je lepší vzít smalt nebo nerez? Mám předběžně vybraný 27l Profesor ZVH-272, který je ze smaltu, ale má zanedlouho dorazit na trh i model ZVH-273x, stejné vlastnosti ale v nerezu:

http://www.elektroobchudek.cz/male-elektrospotrebice/kuchynske-spotrebice/zavarovaci-hrnce/zavarovaci-hrnec-professor-zvh-272.html
http://zavarovaci-hrnce.heureka.cz/professor-zvh-273x/

U těchto hrnců se mi líbí displej s aktuální teplotou, velikost 27l je tak akorát (vařím max. 20l na várku) , jediné co nemám zjištěno je průměr vypustili ventilu. Ideál by měl být asi tech 1/2" ne?



Díky moc.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: stř 22. říj 2014 8:45:24 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Pokud už nějakej, tak bych volil určitě ten nerez...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: sob 25. říj 2014 9:37:50 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
Taky právě rozmýšlím jestli hrnec zavařovací nebo jiný způsob


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: sob 25. říj 2014 20:02:54 
Offline

Registrován: ned 09. bře 2014 12:42:43
Příspěvky: 8
mám smalt (DOMO), ale nerez bude lepší, protože nehrozí odražení smaltu. Hrnec občas využíváme na jiné účely (kompoty atp.), a tak od mřížky hrozí odražení, jelikož bývá izolace mřížky mizerná.

_________________
vařím: Divoký Tygr (ex hALE) 12° pale ale, Červený Tygr 12° red ale, Laura 13° brown ale, TygrUS Black 12° ovesný stout


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 0:06:47 
Offline

Registrován: ned 17. lis 2013 2:05:50
Příspěvky: 44
Vařím na hrncích Rommelsbacher - smalt. 30 varů na každém a nemám jediný problém. K míchání používám dřevěnou vařečku....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 11:27:48 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
No já zvolil nerez a dodnes nelituji. Kolega zvolil kvůli ceně smalt a pamatuji si problémy, když chtěl vyvrtat díru pro větší kohout. Smalt se různě odštipoval a praskal. U mně ten problém nebyl, na nerez jsem navařoval přírubu - mufnu. Nejdříve jsem navařoval přírubu 1" a později jsem přešel na 5/4". Takže z mého pohledu jedině nerez.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 11:55:11 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
právě také přemýšlím strašně se mi zalíbilo toto http://www.homebrewing.cz/clanek/3135-D ... /index.htm asi se s tím nerezem bude dělat lépe


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 12:31:37 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
To je fajn, ale 50L piva mít na konci nebudeš.
Je potřeba spílat 53 - 55L abys ze spilky stočil 50L sud. I tak ale ve výsledku dostaneš něco mezi 45 a 48L.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 13:04:39 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
já když vařím tak mně stačí když stočím 20l a sem spokojený :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: pon 27. říj 2014 0:56:09 
Offline

Registrován: ned 17. lis 2013 2:05:50
Příspěvky: 44
franta píše:
No já zvolil nerez a dodnes nelituji. Kolega zvolil kvůli ceně smalt a pamatuji si problémy, když chtěl vyvrtat díru pro větší kohout. Smalt se různě odštipoval a praskal. U mně ten problém nebyl, na nerez jsem navařoval přírubu - mufnu. Nejdříve jsem navařoval přírubu 1" a později jsem přešel na 5/4". Takže z mého pohledu jedině nerez.


Já jsem bez úprav, tak mně to vůbec nenapadlo. V tom případě je fakt lepší nerez...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz