VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 12. pro 2017 3:46:12
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: úte 21. říj 2014 21:08:24 
Offline

Registrován: pon 03. říj 2011 20:05:25
Příspěvky: 32
Ahoj, budu kupovat zavařovací hrnec a chtěl bych se zeptat: je lepší vzít smalt nebo nerez? Mám předběžně vybraný 27l Profesor ZVH-272, který je ze smaltu, ale má zanedlouho dorazit na trh i model ZVH-273x, stejné vlastnosti ale v nerezu:

http://www.elektroobchudek.cz/male-elektrospotrebice/kuchynske-spotrebice/zavarovaci-hrnce/zavarovaci-hrnec-professor-zvh-272.html
http://zavarovaci-hrnce.heureka.cz/professor-zvh-273x/

U těchto hrnců se mi líbí displej s aktuální teplotou, velikost 27l je tak akorát (vařím max. 20l na várku) , jediné co nemám zjištěno je průměr vypustili ventilu. Ideál by měl být asi tech 1/2" ne?



Díky moc.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: stř 22. říj 2014 8:45:24 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 874
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Pokud už nějakej, tak bych volil určitě ten nerez...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: sob 25. říj 2014 9:37:50 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
Taky právě rozmýšlím jestli hrnec zavařovací nebo jiný způsob


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: sob 25. říj 2014 20:02:54 
Offline

Registrován: ned 09. bře 2014 12:42:43
Příspěvky: 8
mám smalt (DOMO), ale nerez bude lepší, protože nehrozí odražení smaltu. Hrnec občas využíváme na jiné účely (kompoty atp.), a tak od mřížky hrozí odražení, jelikož bývá izolace mřížky mizerná.

_________________
vařím: Divoký Tygr (ex hALE) 12° pale ale, Červený Tygr 12° red ale, Laura 13° brown ale, TygrUS Black 12° ovesný stout


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 0:06:47 
Offline

Registrován: ned 17. lis 2013 2:05:50
Příspěvky: 44
Vařím na hrncích Rommelsbacher - smalt. 30 varů na každém a nemám jediný problém. K míchání používám dřevěnou vařečku....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 11:27:48 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
No já zvolil nerez a dodnes nelituji. Kolega zvolil kvůli ceně smalt a pamatuji si problémy, když chtěl vyvrtat díru pro větší kohout. Smalt se různě odštipoval a praskal. U mně ten problém nebyl, na nerez jsem navařoval přírubu - mufnu. Nejdříve jsem navařoval přírubu 1" a později jsem přešel na 5/4". Takže z mého pohledu jedině nerez.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 11:55:11 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
právě také přemýšlím strašně se mi zalíbilo toto http://www.homebrewing.cz/clanek/3135-D ... /index.htm asi se s tím nerezem bude dělat lépe


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 12:31:37 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
To je fajn, ale 50L piva mít na konci nebudeš.
Je potřeba spílat 53 - 55L abys ze spilky stočil 50L sud. I tak ale ve výsledku dostaneš něco mezi 45 a 48L.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: ned 26. říj 2014 13:04:39 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
já když vařím tak mně stačí když stočím 20l a sem spokojený :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařovací hrnec - smalt nebo nerez?
PříspěvekNapsal: pon 27. říj 2014 0:56:09 
Offline

Registrován: ned 17. lis 2013 2:05:50
Příspěvky: 44
franta píše:
No já zvolil nerez a dodnes nelituji. Kolega zvolil kvůli ceně smalt a pamatuji si problémy, když chtěl vyvrtat díru pro větší kohout. Smalt se různě odštipoval a praskal. U mně ten problém nebyl, na nerez jsem navařoval přírubu - mufnu. Nejdříve jsem navařoval přírubu 1" a později jsem přešel na 5/4". Takže z mého pohledu jedině nerez.


Já jsem bez úprav, tak mně to vůbec nenapadlo. V tom případě je fakt lepší nerez...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz