VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 12. pro 2018 10:18:18
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: pát 06. říj 2017 13:43:53 
Offline

Registrován: úte 13. pro 2016 15:09:36
Příspěvky: 25
No co sem četl, tak mají relé životnost 1*10^6 cyklů, takže si myslím, že to není potřeba nějak hrotit za těch 60 korun/relé. Arduino mi právě bude spínat podle potřeby, bylo by pro mě složité programovat jednotlivé spirály.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: pát 06. říj 2017 14:14:33 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
presne tak ... regulace vykonu je k nezaplaceni. mam 6kw topeni na 70L bergland hrnci a spinam 3 fazovym ssr. rizeni arduinem. chmelovar jede prave tak na tech 60% kdyz varim treba 40L mladiny.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: pát 06. říj 2017 14:19:30 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
Hromovous píše:
No co sem četl, tak mají relé životnost 1*10^6 cyklů, takže si myslím, že to není potřeba nějak hrotit za těch 60 korun/relé. Arduino mi právě bude spínat podle potřeby, bylo by pro mě složité programovat jednotlivé spirály.


a je to zivotnost i pri takovem zatizeni? neni nic horsiho nez pripecene rele co se nechce rozepnout. ja pouzil tohle a funguje to v pohode ... za 320 korun to je skoro levnejsi nez ty tri rele ktere pouzijes a jeste s tim bude min prace

http://www.ebay.com/itm/Three-Phase-3-P ... 2616774327


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: pát 06. říj 2017 16:08:47 
Offline

Registrován: úte 13. pro 2016 15:09:36
Příspěvky: 25
glottis píše:
Hromovous píše:
No co sem četl, tak mají relé životnost 1*10^6 cyklů, takže si myslím, že to není potřeba nějak hrotit za těch 60 korun/relé. Arduino mi právě bude spínat podle potřeby, bylo by pro mě složité programovat jednotlivé spirály.


a je to zivotnost i pri takovem zatizeni? neni nic horsiho nez pripecene rele co se nechce rozepnout. ja pouzil tohle a funguje to v pohode ... za 320 korun to je skoro levnejsi nez ty tri rele ktere pouzijes a jeste s tim bude min prace

http://www.ebay.com/itm/Three-Phase-3-P ... 2616774327


A jak tohle funguje? To se dá spínat přes arduino?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: sob 07. říj 2017 8:58:19 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
da, staci pripojit 3-32V a sepne. misto klasicke civky rele pripojis tohle a na svorky tri faze a spotrebic. me to tech 6kw spina v pohode a neni potreba ani chlazeni


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: sob 07. říj 2017 21:53:59 
Offline

Registrován: úte 13. pro 2016 15:09:36
Příspěvky: 25
glottis píše:
da, staci pripojit 3-32V a sepne. misto klasicke civky rele pripojis tohle a na svorky tri faze a spotrebic. me to tech 6kw spina v pohode a neni potreba ani chlazeni


Tak děkuji za radu :) Snad to z té číny nebude nespolehlivé a nevyhořím, ale už mám objednáno, bude to určitě opravdu jednodušší. Rozumím tomu dobře, že napojím tři fáze, udělám tři okruhy fází na plotny a nuly spojím mimo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení litinových ploten
PříspěvekNapsal: ned 08. říj 2017 16:02:14 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
jj, nuly si spojis nekde jinde (zapojeni do hvezdy) a faze zapojis pres to ssr. jen musis dodrzet vstup a vystup ssr. A1 vstup A2 vystup atd. tyhle cinske vyrobky jsou funkcni ale nemis je pouzivat na ty hodnoty co pisou cinani :) videl jsem nejaka ssr zozebrana a jsou tam treba triaky na 15A a oni pisou 40. ale pri tech 2,5kw na fazi tam potece tak 10A. ze zacatku hlidej teplotu a mej na tom oko a rozhodne bych si to neprisrouboval na dreveny prkynko :D

teoreticky by to melo jit budit snad i primo portem arduina. to ma limit myslim 40ma na pin a tohle si vezme 10-20ma bych rekl. na 5V mozna ani ne. galvanicke oddeleni uz je uvnitr. ael overil bych si to predem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz