VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 23. zář 2017 13:56:13
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2016 15:36:12 
Offline

Registrován: sob 01. říj 2016 9:21:44
Příspěvky: 12
Bydliště: Nymbursko
Vemec:Co studené chmelení?Když chci aroma,funguje to parádně.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2016 15:57:43 
Offline

Registrován: ned 30. lis 2014 17:55:56
Příspěvky: 26
Ano pravda, dry-hop je dalsi vec ktera je dulezita predevsim pro aroma. V mem pripade, aroma - spatne zvolene slovo.. myslel jsem samozrejme 'chut' kterou chmel dodava pri pouziti ke konci chmelovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2016 20:27:36 
Offline

Registrován: sob 20. úno 2016 11:34:07
Příspěvky: 54
Bydliště: Slaný a kousek vedle
No já dávám "poslední" chmel při chlazení když to má tak 80st tak dávám chmel, ( jinak dodržuju 60, 15, 5-10 +-) ale klasický DH dělám až po ukončení hlavního kvašení. Po dokvašení většinou tak po 5 - 7 dnech stočím jinam (demižon který není kônický) přidám chmel na DH, nechávám tak zase 5 - 7dní a pak ten demižon akorát vejde do lednice vedle kyvety. Tam si chapík pobude než se pivko vyčistí a pak stočím co se vejde do kyvety, co ne tak do flašek s cukrem. Přeměna v láhvích na CO trvá trošku déle, než když stáčím rovnou po vykvašení.

Stejně si dávám tzv. 1 kontrolní dávku do plastové láhve, abych viděl jak tvrdne.

Tož tak, chlapi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: sob 22. říj 2016 17:31:51 
Offline

Registrován: sob 20. úno 2016 11:34:07
Příspěvky: 54
Bydliště: Slaný a kousek vedle
vemec píše:

Docela jsi me navnadil to zkusit, zni to zajimave :) I kdyz kontrolovat program rucne liny nejsu, hmm... hmm... :)


Hele, neco jsem nasel: https://github.com/matsstaff/stc1000p/tree/master/ovbsc


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: sob 22. říj 2016 17:44:04 
Offline

Registrován: sob 20. úno 2016 11:34:07
Příspěvky: 54
Bydliště: Slaný a kousek vedle
...... a pro vsechny priznivce GF .... treba se to nekomu hodi, je tu mnoho otazek a odpovedi:

https://www.reddit.com/r/grainfather/

a taky:
http://homebrewery.nz/recipes/grainfather/

http://www.forum.realbeer.co.nz/forum/t ... rainfather


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2016 9:29:17 
Offline

Registrován: pon 24. říj 2016 9:17:57
Příspěvky: 22
Ahoj, chtěl bych poprosit zkušenější o radu. Mám za sebou dvě vaření s GF a pokaždé jsem měl problém s scezováním a vyslazováním. Všude čtu, že by to mělo trvat cca 30min, já jsem ale pokaždé scezoval přes 3 hodiny. Můžete mi prosím napsat správný postup nebo možné řešení popř. chybu? Evidentně něco dělám špatně. Dále mám dotaz ohledně chmelovaru. Po dosažení správné teploty by měla jednotka spustit alarm, který se vyruší podržením zeleného tlačítka a dále by mělo být displeji HH. Já mám ale po celou dobu chmeloru 99°C. Vaří se to, bublá to, ale stále svítí 99. Mnohokrát vám předem děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2016 15:35:59 
Offline

Registrován: sob 01. říj 2016 9:21:44
Příspěvky: 12
Bydliště: Nymbursko
Goljan:Co se týče scezování tak jediné co mě napadá je hrubost našrotovaného sladu.Melu na hrubo a opravdu to jde rychle-tři hoďky je dost....A ten chmelovar mám jak píšeš-alarm a pak HH. :?:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2016 22:20:05 
Offline

Registrován: ned 30. lis 2014 17:55:56
Příspěvky: 26
Goljan: 3 hodiny, to je opravdu moc.. Kolik a jaky slad jsi tam mel? Je mozne, pokud by tam bylo hooodne psenice a/ci tmaveho sladu tak se to muze jit hur. V takovem pripade vyslazovani pomuze, kdyz tam pridas pohankove slupky. Muzes taky zkusit to po odrmutovani, predtim nez vytahnes kos se sladem, zamichat. A na vrchni sito netlacit. Jinak asi hrubost mleti jak pise gambrihnus. Me to melou vzdy u Ogara, takze s tim nastesti problemy nemam. U vyslazovani, jak jsem psal, spis bojuju s tim, aby to trvalo aspon k te pulhodine :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: úte 25. říj 2016 8:24:13 
Offline

Registrován: pon 24. říj 2016 9:17:57
Příspěvky: 22
Díky za odpovědi. Měl jsem 5 kg Plzeňskýho a 21l vody. Slad jsem koupil už šrotovaný z pivotéky. Zkusím promíchat po odrmutování jak píšete. Jinak mohl bych vás poprosit o postup až do scezování, jestli přeci jenom nedělám něco spatně? Myslíte, že mám řešit tu teplotu při tom chmelovaru? Ještě jednou díky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grainfather
PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2016 22:22:39 
Offline

Registrován: sob 01. říj 2016 9:21:44
Příspěvky: 12
Bydliště: Nymbursko
Goljan:Co se chmelovaru týká-je něco špatně vůči návodu-zavolat,zeptat se tam kde jsi to koupil(dle mého názoru)A postup?Mám to našrotované na hrubo-jak jsem už psal.A když šrot sypu do vnitřního koše tak jen po troškách a pořád míchám.Pak zapnu čerpadlo a jedu dle teplot receptu.Při scezování není problém-i vyslazení je ok....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz