Vláďo, souhlas, ale jako mašinka na doma je braumeister (20L, 50L) na české poměry drahý, zejm v poměru k množství vyrobeného piva

. Ale jako inspirace OK. Jednohrncová dekokce jakéhokoliv typu v tom jistě půjde. Infuze normálně. Toto uspořádání varny klade menší nároky na čerpadlo (nepřijde do styku se rmutem).
Co bych dělal já při vaření s tím jinak oproti ukázkovým videím, to je postup při scezování. Mě se to zdá moc rychlé a násilné. Po odrmutování bych vypl čerpadlo, nechal udržovat na 76-78°C. Nechal usadit mláto ve střední nádobě cca 30min, poté pomalu povolil přítlačnou matku - spodem se začnou vyrovnávat hladiny uvnitř a vně "vnitřního scezovacího hrnce.." Ten bych poté pomalu zvedal zavěšený na nějakém ručním zvedáku (viz 200L verze), až by se začalo obnažovat mláto, "prokopal" bych to a klasicky natřikrát vysladil.
Další připomínky mám technické:
a) Dle mě je špatně, že má vnitřní hrnec po obvodu horního okraje "rantl", při cirkulaci přetékající sladina při rmutování z něj stéká tak nešikovně, že se zákonitě - což je nežádoucí - musí provzdušňovat a oxiduje.
Totéž provzdušňování a oxidace se děje při scezování při vyzdvižení vnitřního hrnce vysoko nad hladinu jak ukazují videa.
b) topná spirála přímo v pivě - to mi jaksi nejde pod nos, ale pokud se nenapéká, tak asi budiž, no ...
c) oběhové čerpadlo na pitnou vodu má odolnost do 95°C (vortex apod). Odepínají jej z činnosti tedy určitě záměrně. Při této teplotě už ale míchání není nutné. Velké braumeistery ale mají již profi nerezová čerpadla
d) kdo chce při vaření relativní pohodlí, dá se koupit nastavitelný řídící systém za 350,-ZL z Polska, spíná až 8kW viz:
http://www.homebrewing.pl/sterownik-piw ... p-402.html resp:
http://bolecki.pl/spz.phptak Dej Bůh štěstí !!!