VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 19. úno 2020 21:34:55
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 152 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 21:52:18 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
To si pis ze nutne to je pokud nechces mit pivo s prisernou pachuti...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 21:57:42 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
Rosta píše:
To si pis ze nutne to je pokud nechces mit pivo s prisernou pachuti...


a jak často to je potřeba ?? v sobotu kolem půlnoci jsem nalil kvasinky a je tam deka cca 1-1,5cm vysoká taková jarovitá ovšem to pěkně voní a cukr k dneštnímu dnu klesl z 14,2 na 9% já jsem si vždycky myslel že ta deka chrání pívo před bakteriemi :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 23:11:20 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 876
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Rosťa bagatelizuje :) ,to neber tak vážně,na to my zde(starší) už sme zvyklí...
já např. u svrchně kvašených piv nestahuju deku vůbec a nikdy sem neměl pivo "s příšernou pachutí" u spodně kvašeného piva by se ale stahovat mělo.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 23:24:27 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
tomino píše:
Rosťa bagatelizuje :) ,to neber tak vážně,na to my zde(starší) už sme zvyklí...
já např. u svrchně kvašených piv nestahuju deku vůbec a nikdy sem neměl pivo "s příšernou pachutí" u spodně kvašeného piva by se ale stahovat mělo.


jj a stahuje se to pokaždý když se deka uběvý ?? aby tam nebyla nebo třeba až po cca 3dnech ??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: čtv 17. lis 2011 12:11:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
To hnědý na bílé pěně je ten šurvajs co se dává pryč. :) Mrkni na to každý den a podle potřeby cedníkem odstraňuj.
Obrázek
Na fotce je pěna ještě dobrá, nepropadá se. Takže sbírat ještě není nutný, ale možný.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: čtv 17. lis 2011 15:24:23 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
kytarovej píše:
To hnědý na bílé pěně je ten šurvajs co se dává pryč. :) Mrkni na to každý den a podle potřeby cedníkem odstraňuj.
Obrázek
Na fotce je pěna ještě dobrá, nepropadá se. Takže sbírat ještě není nutný, ale možný.



hihi kontroluju to tak 2-3x deně :-D a je tam pořád jen taková jarovitá bílá deka doufám že není něco špatně


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 17:14:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 20:30:21
Příspěvky: 116
Bydliště: Broumov
Zdravím vařiči.
Měl bych dotaz. Doposud jsem vždy nechal kvašení dojet až na doraz a přidával cukr a teď jsem chtěl zkusit stáčet se zbytkovým cukrem. A teď ten dotaz ... Počáteční hustota 1056 kvasnice S23 11°C, teď jsem naměřil hustotu 1014. Je už pozdě, nebo je akorát čas na stočení?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 18:55:33 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 876
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no už to je za hranicí...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 19:27:55 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Zahoďte už konečně ty slavný hustoměry. Kupte za skoro stejnou cenu CUKROMĚRY a potom stáčejte při cca 4,2 - 4,5% zbytkového cukru. Je to přesně vyzkoušené na celém světě. Funguje to v sudech i lahvích!!!!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 19:38:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 20:30:21
Příspěvky: 116
Bydliště: Broumov
tomino píše:
no už to je za hranicí...

A kruci..... minutu před tím než jsi mi odepsal jsem to nevydržel a nacpal to do lahví .... No uvidíme, když se to nezačne sytit, tak asi za týden všechno otevřu a přidám dextrózu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 152 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz