VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 19. úno 2020 22:14:20
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 152 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 20:13:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. úno 2010 14:38:09
Příspěvky: 58
Bydliště: Šumperk
Já mám odzkoušeno cca po 7 dnech sebrat deku a následně dle intenzity vytváření nové deky vidím jak to ještě kvasí. Případně změřím hustoměrem.
Dřív se měřil předek i výstřelky, ale teď už to nedělám, vždy se nechám překvapit až po chmelovaru, kdy to změřím:-)
K přepočtům používám tuto stránku: http://www.brewcalcs.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 6:48:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. pro 2010 20:56:40
Příspěvky: 525
Bydliště: Plzeň
ahoj,
je mozne aby se pivo prokvasilo behem dvou dnu?
v sobotu 26.3 jsem od rana varil, cca v 18hod zakvasel, namereno 11%cukru, hustomerem 1050g/L
Kvasilo to docela dost, v nedeli jjsem sebral krasnou se propadajici vrstvu deky. Dalsi se uz nevytvorila
Vcera jsem prisel z prace a nameril cukromerem 4% cukru, hustomerem 1010g/L.
Je pravda ze jsem na 20L varky pouzil 0,5L kvalitnich pivoraskych kvasnic, i sam sladek rikal, nevadi aspon to budes mit driv prokvaseny, ale az tak brzy to se mi jeste nestalo.
Kvasil jsem pri 9stupnich spodne
Diky za odpoved
Jarda

_________________
Plzeňský Jarovar od roku 2010


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 10:14:04 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 876
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no to je dost možný že to je fakt prokvašený,vsadil bych na to....

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 02. lis 2011 21:14:46 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
Petr m píše:
Cukroměr (stupnice 0-30) dávám rovnou do spilky, stáčím při 4-4,5 (šestnáctky a silnější při 5,5-6) a teplotu neřeším, pivovarský hustoměry mají na teplotu korekční tabulku, mezi 10 a 20 stupni celsia je korekce jen několik málo desetinek.
Pro domácí účely se tím nemá cenu zabývat



aha tak už asi vím kde se stala chyba někde jsem vyčetl že se stáčí až když se deka propadá jenže když jsem stočil do flašek tak už flašky netvrdnuli nenafukovali se a finální pivo nepěnilo :( a mělo divnou pachuť příští tejden mám v plánu zkusit další dávku tak zkusím poctivě měřit cukr a stočit v čas tedy doufám že to tím bylo že nevymejšlím blbosti :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 02. lis 2011 21:47:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 0:50:55
Příspěvky: 143
Bydliště: Žatec
pajik píše:
aha tak už asi vím kde se stala chyba někde jsem vyčetl že se stáčí až když se deka propadá jenže když jsem stočil do flašek tak už flašky netvrdnuli nenafukovali se a finální pivo nepěnilo :( a mělo divnou pachuť příští tejden mám v plánu zkusit další dávku tak zkusím poctivě měřit cukr a stočit v čas tedy doufám že to tím bylo že nevymejšlím blbosti :)


To si časem vychytáš. Hlavně měř sacharoměrem/hustoměrem, stahuj okolo 4%ex/1010og, zapisuj a poznamenaj si výsledky. Jinak ty nenatlakované lahve klidně otevři, přikvaš malým množstvím kvasnic a nech pár dní při teplotě kvašení (dokud se ti nenatlakují).

_________________
https://www.facebook.com/PivoFalkon


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 02. lis 2011 22:03:23 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
cz3ko píše:
pajik píše:
aha tak už asi vím kde se stala chyba někde jsem vyčetl že se stáčí až když se deka propadá jenže když jsem stočil do flašek tak už flašky netvrdnuli nenafukovali se a finální pivo nepěnilo :( a mělo divnou pachuť příští tejden mám v plánu zkusit další dávku tak zkusím poctivě měřit cukr a stočit v čas tedy doufám že to tím bylo že nevymejšlím blbosti :)


To si časem vychytáš. Hlavně měř sacharoměrem/hustoměrem, stahuj okolo 4%ex/1010og, zapisuj a poznamenaj si výsledky. Jinak ty nenatlakované lahve klidně otevři, přikvaš malým množstvím kvasnic a nech pár dní při teplotě kvašení (dokud se ti nenatlakují).

ono už je to asi 2 měsíce a pivo je prič byla to díkybohu jen zkušební dávka ... příští sobotu mám v plánu vařit další ,,druhou,, a snad se dílo povede koupil jsem plzeňský mám tam karamalový a koupil jsem toto http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... elovy-slad chtěl bych zkusti O5 něco načervenalého jenže receptů je hromada tak se snažím něco splácat z více receptů samozdřejmě teploty stejné jen poměry sladů jiné a trošku víc budu chmelit protože jsem měl par lahví chmelového piva z pivovaru kocour a výborné :) snad se dílo podaří ikdyž doufám že tam zase nebude nějaká pachuť :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pát 04. lis 2011 7:38:17 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Myslím, že přidat kvasnice je málo, tam už asi nebude cukr a tak když to chceš zachránit, zkus co se dělá u koncentrátů. Prostě přidej malou lžičku cukru a nebo jestli máš ty bonbony na sekundární fermentaci. Než to vylít, za pokus to stojí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: sob 05. lis 2011 22:05:52 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
ještě otázečka jak měříte cukr ?? při kvašení odeberete množstvý do odměrného válce a pak nalejete zpet ?? protože v nádobě nebudu mít takovou hloubku abych to tam mohl ponořit


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: sob 05. lis 2011 22:17:17 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
no jedine teda do odmerneho valca, mne sa vojde tak meriam priamo v nadobe (orientačne,lebo tam je este pena) a ked sa hodnota 5% ponori do peny tak už beriem do valca aby som to zmeral presne.+treba brat do uvahy korekcie vzhladom na teplotu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 20:58:33 
Offline

Registrován: stř 02. lis 2011 20:49:35
Příspěvky: 112
Bydliště: Žichlínek
ještě mám otázečku je potřeba zbýrat deku ?? nebo ne ??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 152 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz