VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 22. říj 2018 12:39:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: ned 19. kvě 2013 10:22:36 
Offline

Registrován: čtv 03. čer 2010 19:47:06
Příspěvky: 269
Bydliště: Vancouver
taky přidávám obyčejný řepný cukr a těch pár gramů jsem nikdy na chuti nezaznamenal


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: ned 19. kvě 2013 12:24:52 
Offline

Registrován: úte 25. pro 2012 8:27:43
Příspěvky: 149
Přidával jsem 4ml/l cukrovýho sirupu do půlky várky a lahve bych od sebe nerozeznal.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě 2014 16:07:07 
Offline

Registrován: pon 31. bře 2014 14:53:34
Příspěvky: 10
Bydliště: Český ráj
Prosím o radu. Mám uvařeno 11st., světlé, kvasnice spodní z pivovaru, dnes devátý den na spilce (po celou dobu převážně 9 st.C, nyní lehce pod 8), podle refraktometru po korekci mi to dává 4,6 brix. Mám to radši stočit už dnes nebo mám počkat do zítra? Mám obavu, abych se nedostal pod 4 brix a nebyl třeba problém s dosycením. Ale taky nechci mít šampus. Díky za názor.
Jinak jsem taky zjistil, že při nabrání do pipety cca 1 cm od vrchu hladiny mi to ukazuje 7,4 brix a při nabrání cca z 8 cm pod hladinou mi to ukázalo 7,1 a na podruhé i 7,0 brix (bez přepočtu korekční tabulkou).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě 2014 18:02:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
bubu píše:
Prosím o radu. Mám uvařeno 11st., světlé, kvasnice spodní z pivovaru, dnes devátý den na spilce (po celou dobu převážně 9 st.C, nyní lehce pod 8), podle refraktometru po korekci mi to dává 4,6 brix. Mám to radši stočit už dnes nebo mám počkat do zítra? Mám obavu, abych se nedostal pod 4 brix a nebyl třeba problém s dosycením. Ale taky nechci mít šampus. Díky za názor.
při nabrání do pipety cca 1 cm od vrchu


A nabíráš tak jak se má, tj. alespoň natřikrát ? (2x odstříknout vedle, teprve třetí použít).

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě 2014 19:17:29 
Offline

Registrován: pon 31. bře 2014 14:53:34
Příspěvky: 10
Bydliště: Český ráj
To ne, vysvětli prosím. Dík.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 28. kvě 2014 6:21:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
Vezmeš kapátko, nabereš do něj mladinu. Ale v tu chvíli je to ovlivněný tím, co bylo v kapátku předtím (voda od minule, bordel), tj. index lomu (a z toho zjištěná refrakce -> stupňovitost) je ovlivněná.

Správně je tedy nasát a odstříknout vedle, nasát a odstříknout vedle, nasát, zchladit a pak teprve měřit :-)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 16. lis 2015 12:09:23 
Offline

Registrován: pon 16. lis 2015 11:58:35
Příspěvky: 2
Klucí včera jsem zakvasil první várku.
-2 rmuty
-27 l mladiny
-Stupňovitost 10,9 po chmelovaru/kalibrace 20st/

Otázka: kdy stočit?
Známej volal do Krušovic a tam mu řekli, že při 3,0
To se mi jeví jako špatná rada ne?

Děkuji předem


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 16. lis 2015 13:31:47 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Lahváč píše:
Klucí včera jsem zakvasil první várku.
-2 rmuty
-27 l mladiny
-Stupňovitost 10,9 po chmelovaru/kalibrace 20st/

Otázka: kdy stočit?
Známej volal do Krušovic a tam mu řekli, že při 3,0
To se mi jeví jako špatná rada ne?

Děkuji předem


Za mě tak kolem 4°, teda pokud nechceš doslazovat..........

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 16. lis 2015 13:52:23 
Offline

Registrován: pon 16. lis 2015 11:58:35
Příspěvky: 2
Kratoska díky a když mám rád více řízu můžu 4,5?
Nebude to šampáňo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 16. lis 2015 14:43:43 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
muzes co chces,chce to uz ale hlidat a kdyztak upoustet tlaku.....taky to muzes tesne pred stacenim zachladit a nebudes mit vd vznosu tolik kvasinek a nebude se to tolik sytit

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz