VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 13. pro 2018 12:02:08
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zápach po syrovátce
PříspěvekNapsal: pon 11. pro 2017 7:15:12 
Offline

Registrován: pon 27. lis 2017 22:27:06
Příspěvky: 9
Ahojte kolegové,
mám na vás prosbu o pomoc. V sobotu jsem vařil ležák, 3kg vídeňský slad, 2kg plzeňský a 0,3 kg carapils. Vařeno dekokčně o dvou rmutech. Chmelovar 90 minut a chmely premiant, sládek a ŽPČ, IBU okolo 60. Kvasnice W34/70, druhá generace, propíral jsem je od posledního vaření, tj. 14 dní, a to každý den (aby byla voda nad kvasnicemi naprosto čistá). Před zakvašováním jsem je nechal na kuchyňské lince zteplat na pokojovou teplotu, přidal jsem trochu dextrozy abych zjistil jestli fungují, vše bez problému. Sklenice ve které byly skladovány byla vyvařená, takže zde si myslím vše ok. Před zakvášením krásně voněly. Zakvášeno při teplotě cca 21 stupnů, provzdušněno si myslím až až. Pak jsem to dal do chladu, kde asi během 15 hodin se to ochladilo na nějakých 12 stupnů (uvnitř). Ještě podotýkám, že všechno náčiní poctivě čistím a desinfikuju, jsem na tohle snad celkem pedant, kvasná nádoba uzavřená s kvasnou zátkou. OG = 1,050. A o co mi jde - kvasit to začlo krásně, spokojeně si to bublalo a hezky vonělo, a to až do včerejšího večera, kdy okolo 22:00, tj. cca po 28 hodinách od zakvašení jsem z toho cítil jakoby syrovátku. Dnes jak přijdu z práce chci zkusit i ochutnat. Ale setkal se už někdo s takovým zápachem? Někde na pozadí je cítit ta známa vůně, ale přebíjí to takový syrovátkový zápach.

Jo a mladiny je 22 litrů, kvasnic cca 0,1l hustých ze sklenice viz výše.

Díky moc za názory


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápach po syrovátce
PříspěvekNapsal: pon 11. pro 2017 10:10:54 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
Minimalne zakvasna teplota je mimo. skus pozriet toto:
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?p=33085#p33085


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápach po syrovátce
PříspěvekNapsal: úte 12. pro 2017 10:31:26 
Offline

Registrován: pon 27. lis 2017 22:27:06
Příspěvky: 9
riso77 píše:
Minimalne zakvasna teplota je mimo. skus pozriet toto:
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?p=33085#p33085


Díky moc. Včera jsem se dočetl v pivařce, že to nejspíš bude opravdu nakonec kvasnicema, pravděpodobně nějaká mutace. Ale mělo by se to vyležet, tak uvidíme. Každopádně dnes jsem to kontroloval a mám pocit že se to lepší :-).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz