VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 21. dub 2018 12:46:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: asi mi špatně kvasí pivo - pomóóóc
PříspěvekNapsal: stř 15. lis 2017 23:51:42 
Offline

Registrován: sob 21. led 2017 2:26:15
Příspěvky: 2
Prosím poraďte mi - vařím si piva ze surovin asi rok (9 várek) a vždy svrchně kvašený a zatím všechny byli super, Minulý týden 8.11. jsem poprvé se snažil uvařit ležák. Je to z Pivařky na straně 310 Christmas Honey. Vše jsem udělal přesně dle receptu vyšlo OG 1050 a várku jsem dal do lednice kde je teplota 8-10°C. Nyní 15.11. jsem zkusil změřit a vyšlo mi 1040, plavou v tom žmolky, je kalný ale chuťově dobrý a šíleně pění. Myslíte, že se to srovná nebo musím něco udělat. Nebo vylít - to by mě moc mrzelo. Prosím poraďte. Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi mi špatně kvasí pivo - pomóóóc
PříspěvekNapsal: čtv 16. lis 2017 9:49:48 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 223
Bydliště: Ohrobec
Počítám, že jsi dal málo kvasnic a při 8-10°C je pak celkem normální, že se kvašení rozjíždí několik dní. U svrchního kvašení se s tím tak nesetkáš, celkem rychle se rozjede i při nedostatečném počtu kvasinek.
Kalné pěna a žmolky jsou normální.
Nic hrozného se asi neděje, ale měl bys dávat správné množství kvasnic. Pokud kvasíš pod 10°C tak počítej, že to půjde mnohem pomaleji než svrchní kvašení.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi mi špatně kvasí pivo - pomóóóc
PříspěvekNapsal: sob 25. lis 2017 14:49:58 
Offline

Registrován: sob 21. led 2017 2:26:15
Příspěvky: 2
tak se to povedlo - po týdnu jsem zvedl teplotu kvašení na 14°C a najednou to začalo kvasit. Včera, po týdnu kvašení byla hodnota FG 1010 a lahvoval jsem. Je to opravdu výborný Vánoční ležák.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz