VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 21. dub 2018 12:43:07
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sekundární kvašení
PříspěvekNapsal: úte 12. zář 2017 17:19:29 
Offline

Registrován: ned 06. srp 2017 20:05:20
Příspěvky: 3
Zdravim,

chtěl bych se zeptat na sekundární kvašení. První kvašení dělám klasicky ve spilce, poté stáhnout hladinku z vrchu abych zbytečně nerozvířil jemný kal. Následně stočit do uzavíratelné nádoby na sekundární kvašení? Dříve jsem stáčel do flašek, ale vadí mi v lahvích jemný kal. To znamená, že tím bych je měl znova redukovat a lahvovat (stáčet) z vrchu?

Co všechno je vhodné na sekundární kvašení? Plastový uzavíratelný barel, manometr, udržovat 0,4 bar.?
manometr stačí takový??

https://www.topenilevne.cz/manometr-tla ... e=Google+nákupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Manometr+-+tlakoměr+63mm+1/4%22+Radiál+-+spodn%C3%AD+vývod+0-2,5+bar&gclid=EAIaIQobChMIu-qZ_oWg1gIVDhsYCh1AvgQzEAkYBCABEgIB_PD_BwE

Všecm moc děkuji za radu :) Pavel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sekundární kvašení
PříspěvekNapsal: úte 12. zář 2017 20:04:22 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 262
Při sekundárním kvašení jde o to, aby se pivo nasytilo CO2. Jsou 3 obvyklé způsoby - stočení se zbytkovým cukrem, dodání cukru pro nasycení (obvykle 6g/l ) nebo nucené sycení, které jako jediná varianta přichází v úvahu pokud nechceš mít v lahvích sediment. Každopádně kterýkoliv způsob se musí odehrávat v tlakové nádobě. U domovarníků je na výběr lahvování, kyveta, nebo keg sud.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sekundární kvašení
PříspěvekNapsal: stř 13. zář 2017 11:01:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 347
Bydliště: Hodonín
Aby jsi neměl kal (kvasnice) v lahvi,tak asi nejrozumější řešení je nechat pivo ležet v keg sudu nebo kyvetě a potom stočit do lahví protitlakem.
Dosycení udělat tak,jak píše Provazek. (nejjednodušší je surogace)

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz