VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Kvašení
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=23&t=2999
Stránka 1 z 1

Autor:  BEZÁK [ ned 19. úno 2017 9:28:35 ]
Předmět příspěvku:  Kvašení

Dobrý den mužete mi prosím poradit uvařil jsem pivo 6 kg ječmen světlý Plzeňský 1g Cara Amber při zakvašení jsem měl na hustoměru 17,5 po 9 dnech kvašení a pozorování mám 8,5 a už se to po 24 hodinách nehýbe mohu při této hustotě už po shlazení na 2 stupně založit děkuji za vaše rady.

Autor:  Mosquit [ ned 19. úno 2017 13:41:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Kvašení

Nejdřív by si to chtělo ujasnit terminologii,
slad vs. ječmen,
na hustoměru 17,5 ? čeho?,
založit?

Autor:  BEZÁK [ pon 20. úno 2017 18:45:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Kvašení

Mosquit píše:
Nejdřív by si to chtělo ujasnit terminologii,
slad vs. ječmen,
na hustoměru 17,5 ? čeho?,
založit?


Omlouvám se samozřejmě sladu mám klasický hustoměr na něm je stupnice od 0 až po 26 po chmelovaru jsem naměřil 17,5 a po 8 dnech kvašení 8-9. Jsem začátečník když mi pošleš číslo tak ti pošlu foto . Děkji za odpověd

Autor:  provazek [ pon 20. úno 2017 19:15:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Kvašení

BEZÁK píše:
když mi pošleš číslo tak ti pošlu foto . Děkji za odpověd

Nebo dát Mosquitovi adresu, možná se na to bude chtít podívat osobně :D

Tedy jestli do toho mohu vstoupit, tak to vypadá na stupně Plato, tedy klasická stupňovitost. Pokud hustota již neklesá, kvašení skončilo a prokvasilo asi 52% To je dost málo, chtělo by to zapracovat na rmutování, aby to lépe zcukřilo. A taky si po sobě přečíst co jsem napsal, předpokládám např., že toho Caraamberu asi nebyl 1g...

Každopádně to je teď jedno, klidně to můžeš ZALOŽIT, ať už tím myslíš cokoliv :)

Ať se daří!

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/