VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 22. říj 2018 13:39:47
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kvašení
PříspěvekNapsal: ned 19. úno 2017 9:28:35 
Offline

Registrován: ned 19. úno 2017 9:17:49
Příspěvky: 4
Dobrý den mužete mi prosím poradit uvařil jsem pivo 6 kg ječmen světlý Plzeňský 1g Cara Amber při zakvašení jsem měl na hustoměru 17,5 po 9 dnech kvašení a pozorování mám 8,5 a už se to po 24 hodinách nehýbe mohu při této hustotě už po shlazení na 2 stupně založit děkuji za vaše rady.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: ned 19. úno 2017 13:41:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
Nejdřív by si to chtělo ujasnit terminologii,
slad vs. ječmen,
na hustoměru 17,5 ? čeho?,
založit?

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: pon 20. úno 2017 18:45:57 
Offline

Registrován: ned 19. úno 2017 9:17:49
Příspěvky: 4
Mosquit píše:
Nejdřív by si to chtělo ujasnit terminologii,
slad vs. ječmen,
na hustoměru 17,5 ? čeho?,
založit?


Omlouvám se samozřejmě sladu mám klasický hustoměr na něm je stupnice od 0 až po 26 po chmelovaru jsem naměřil 17,5 a po 8 dnech kvašení 8-9. Jsem začátečník když mi pošleš číslo tak ti pošlu foto . Děkji za odpověd


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: pon 20. úno 2017 19:15:15 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 275
BEZÁK píše:
když mi pošleš číslo tak ti pošlu foto . Děkji za odpověd

Nebo dát Mosquitovi adresu, možná se na to bude chtít podívat osobně :D

Tedy jestli do toho mohu vstoupit, tak to vypadá na stupně Plato, tedy klasická stupňovitost. Pokud hustota již neklesá, kvašení skončilo a prokvasilo asi 52% To je dost málo, chtělo by to zapracovat na rmutování, aby to lépe zcukřilo. A taky si po sobě přečíst co jsem napsal, předpokládám např., že toho Caraamberu asi nebyl 1g...

Každopádně to je teď jedno, klidně to můžeš ZALOŽIT, ať už tím myslíš cokoliv :)

Ať se daří!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz