VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 21. říj 2018 7:01:01
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 09. úno 2017 18:50:43 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Při kvašení mi pivo zhoustlo a začlo šlemovatět, včetně pěny. Použil jsem sušené kvasinky, tedy nové. Setkal se s tím už někdo a nevíte, čím to může být? Ještě se mi to nestalo, a jsem z toho poněkud nervózní. :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 09. úno 2017 19:48:52 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 275
Jestli se tam dělá nějaký sliz, tak to bude zaručeně bakteriální kontaminace, poznáš to i na chuti, jestli se to odvážíš pít. Co sanitace?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2017 0:35:15 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Sanitaci atp. jsem provedl pečlivě jako jindy. Podle vůně to zatím vypadá v pořádku, na ochutnávku to ještě není. Pěna je lepivá, dříve jsem měl pěnu křehkou. V pivu jsem nenašel šlemy, ale zdá se celkově hustší, namísto aby teklo, tak má tendenci se táhnout.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2017 20:14:43 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 275
Je normální, že během kvašení pivo vypadá různě. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet dále. Já osobně ze zvědavosti ochutnávám od zakvašení skoro denně a mám vypozorováno, že pivo musí být chuťově dobré (jen max.nezralé) po celou dobu, jakmile se v některé fázi objeví nějaký výrazný exces (nakyslost, zemitost ap.), už to nic nezachrání, ani dlouhé zrání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2017 20:55:38 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Tak dík za povzbuzení, budu doufat. Koštnul jsem to - jen nemám nachucené předchozí várky, tak nemám s čím srovnávat. :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: stř 10. kvě 2017 14:35:28 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Pro zajímavost - jak to dopadlo?
Šlemovitost je typická pro pediokoky, ale ty by byly poznat po chuti...

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: stř 10. kvě 2017 20:56:25 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Nakonec jsem to vylil, protože se to rychle zhoršovalo... :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 11. kvě 2017 10:02:50 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Jestli to byly opravdu pediokoky, mohls to dát do sudu a za tři roky bys měl super lambic. ;)

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 11. kvě 2017 17:37:21 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Já nevím, co to bylo a nemám jak to zjistit, navíc nemám dost místa na to, abych tu skladoval 20 litrů patoku. :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 12. kvě 2017 7:41:18 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Chápu, to byl žert... A se skladováním máš recht - mám spoustu nápadů na dlouho zrající piva, jen nemám, kde je uložit.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz