VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 22. říj 2018 12:42:43
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rozjeti Saflager 34/70 starterem
PříspěvekNapsal: stř 21. říj 2015 10:15:12 
Offline

Registrován: čtv 03. zář 2015 12:56:42
Příspěvky: 32
Ahoj,
budu zkouset prvni pivko kvasene spodne.
Sem zvykly delat starter, v bance necham tocit kvasnice (zive) 24h pri teplote cca 22 stupnu v mladine.
Jak to bude u kvasnic, ktere vyzaduji teplotu kvaseni cca 12 stupnu? Mam udelat starter pri 22 stupnich a v den vareni pomalu schladit na 12 stupnu a lit to do zchlazene mladiny na 12 stupnu? Nebo je rozjizdet ve starteru pri 12 stupnich?
Jde mi hlavne o riziko diacetylu, ktery vznika, esi sem pochopil, pri vyssich teplotach.

Diky,
David.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozjeti Saflager 34/70 starterem
PříspěvekNapsal: stř 21. říj 2015 10:24:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
l4ci píše:
Mam udelat starter pri 22 stupnich a v den vareni pomalu schladit na 12 stupnu a lit to do zchlazene mladiny na 12 stupnu?


Tak. Ještě doplním, že při kvašení při téhle teplotě tam bude dost esterů apod. - je třeba tedy to pomalu zchladit na těch 12 (nebo při kolika hodláš zakvášet), nechat sednout, slít prokvašenou mladinu a použít opravdu jen kvasnice.
Toť moje znalosti teorie, prakticky jsem to nikdy nedělal.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozjeti Saflager 34/70 starterem
PříspěvekNapsal: stř 21. říj 2015 11:01:10 
Offline

Registrován: čtv 03. zář 2015 12:56:42
Příspěvky: 32
Super, dikes.
Doporucil bys pak zase na konci stoupnout na 20 stupnu a nechat to dva dny v prodleve pred stacenim, pro jistotu? Udajne to pomuze odstranit ty estery..
Jeste jeden OT: myslis, ze tyhle kvasnice jsou OK na pouziti k vyrobe draughtu z ekstraktu? mam jednu kvasnou nadobu volnou tak sem si rikal, ze bych poprve zkusil ekstrakt a zaujal me prave draught. ale mozu este vymenit za lager nebo pilsner, ty ale nemely nic moc recenze..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz