VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 20. zář 2017 4:46:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 09. úno 2017 18:50:43 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Při kvašení mi pivo zhoustlo a začlo šlemovatět, včetně pěny. Použil jsem sušené kvasinky, tedy nové. Setkal se s tím už někdo a nevíte, čím to může být? Ještě se mi to nestalo, a jsem z toho poněkud nervózní. :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 09. úno 2017 19:48:52 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 219
Jestli se tam dělá nějaký sliz, tak to bude zaručeně bakteriální kontaminace, poznáš to i na chuti, jestli se to odvážíš pít. Co sanitace?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2017 0:35:15 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Sanitaci atp. jsem provedl pečlivě jako jindy. Podle vůně to zatím vypadá v pořádku, na ochutnávku to ještě není. Pěna je lepivá, dříve jsem měl pěnu křehkou. V pivu jsem nenašel šlemy, ale zdá se celkově hustší, namísto aby teklo, tak má tendenci se táhnout.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2017 20:14:43 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 219
Je normální, že během kvašení pivo vypadá různě. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet dále. Já osobně ze zvědavosti ochutnávám od zakvašení skoro denně a mám vypozorováno, že pivo musí být chuťově dobré (jen max.nezralé) po celou dobu, jakmile se v některé fázi objeví nějaký výrazný exces (nakyslost, zemitost ap.), už to nic nezachrání, ani dlouhé zrání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2017 20:55:38 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Tak dík za povzbuzení, budu doufat. Koštnul jsem to - jen nemám nachucené předchozí várky, tak nemám s čím srovnávat. :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: stř 10. kvě 2017 14:35:28 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Pro zajímavost - jak to dopadlo?
Šlemovitost je typická pro pediokoky, ale ty by byly poznat po chuti...

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: stř 10. kvě 2017 20:56:25 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Nakonec jsem to vylil, protože se to rychle zhoršovalo... :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 11. kvě 2017 10:02:50 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Jestli to byly opravdu pediokoky, mohls to dát do sudu a za tři roky bys měl super lambic. ;)

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: čtv 11. kvě 2017 17:37:21 
Offline

Registrován: čtv 09. úno 2017 18:46:23
Příspěvky: 7
Já nevím, co to bylo a nemám jak to zjistit, navíc nemám dost místa na to, abych tu skladoval 20 litrů patoku. :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo je při kvašení šlemovité
PříspěvekNapsal: pát 12. kvě 2017 7:41:18 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Chápu, to byl žert... A se skladováním máš recht - mám spoustu nápadů na dlouho zrající piva, jen nemám, kde je uložit.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz