VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 19. lis 2017 11:13:52
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zastavenie kvasenia - URGENT!
PříspěvekNapsal: úte 10. říj 2017 10:10:49 
Offline

Registrován: ned 22. led 2017 15:15:40
Příspěvky: 19
V sobotu som navaril ležiak z plzenského sladu a dva dni pred tym som spravil starter zo sušených kvasníc Mangrove Jack Bohemia lager. všetko bolo ok v nedelu už kvasilo pri teplote okolo 13° C a včera to už prestalo bublať. Dnes som kontroloval ráno ako to vyzerá a bol som nemilo prekvapený nakolko sa už v kvasnej zátke začali vyrovnávať hladinky (asi to prestalo kvasiť)nemeral som ani refraktometrom ani hustomerom. Potrebujem poradiť čo stým spraviť/nespraviť či to nechám len tak že zase začne kvasiť alebo dokúpiť kvasnice a zas ich tam dať.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zastavenie kvasenia - URGENT!
PříspěvekNapsal: úte 10. říj 2017 13:19:11 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 116
v prvom rade odmeraj hustotu...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zastavenie kvasenia - URGENT!
PříspěvekNapsal: úte 10. říj 2017 14:19:38 
Offline

Registrován: ned 22. led 2017 15:15:40
Příspěvky: 19
ok. A potom?viem ze ak to prekvasi na 70% tak je to vpohode ale za ten jeden den sa mi to nezda.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zastavenie kvasenia - URGENT!
PříspěvekNapsal: úte 10. říj 2017 15:29:58 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 153
teoreticky se to mohlo stihnout pokud jsi mel hodne silnej starter ... pak se to samo od sebe zahreje a jeste se to zrychli. tohle je graf posledniho kvaseni ... stout

https://app.ubidots.com/ubi/getchart/pa ... vlDHKdhGv4
https://app.ubidots.com/ubi/getchart/pa ... ToNG-xcxtM

odkazy sem davam jako zajimavou ukazku, ze mit kvasnou nadobu v urcite teplote okoli nemusi vubec stacit. okoli melo 22C a teplota vyjela az ke 30C. za 24 hodin prokvasilo asi 10 brixu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zastavenie kvasenia - URGENT!
PříspěvekNapsal: stř 11. říj 2017 16:11:32 
Offline

Registrován: ned 22. led 2017 15:15:40
Příspěvky: 19
dnes rano som meral husotu a bola okolo 1015 alebo 4,2 cukornatost. tak dufam ze to bude fajn. znamy mi povedal ze to bude ok ze mohlo to vklude prekvasit (len ma to zarazilo ze za tri dni). odporučil mi to nechat este tyzden tak a potom flaskovat. tak dufam že z toho niečo bude :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zastavenie kvasenia - URGENT!
PříspěvekNapsal: stř 11. říj 2017 16:59:59 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 193
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
a jak budeš sytit? jestli se zbytkovým cukrem tak je načase stočit,jestli budeš jinak tak to nech vykvasit nadoraz a pak buď přidat dextrozu anebo nucené sycení,ale tomu zas tak nerozumím tak neradím ;)

_________________
polotmavý ležák-na čep
zlaťák 4xchmelený12°-pije
Vánoční 15- leží
Vánoční medová 15-leží
Zlaťák 12- na spilce


MIKROPIVOVAR SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holešova 2017
Ležák Megal- Bronzový žejdlík- Černokostelecký žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz