VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Saflager W-34/70
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=23&t=2549
Stránka 8 z 8

Autor:  riso77 [ úte 10. led 2017 20:30:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Saflager W-34/70

Nazdar vespolek,

dal som si tu namahu a spocital som kvasinky z 11,5g balicku W34/70 (expiracia 1/2016 - rok po zaruke) uchovavane v chladnicke:

vysledok = 17,78 E9 / 1gram - hodnota radovo suhlasi s odkazom v mojom predchadzajucom prispevku v tomto vlakne (tam sa jedna o ale US-05)
viabilita = 35 % (pouzita koncentracia metylenovej modrej 0,1 % (w/v))

podobne to urobim aj s US-05 a hodim udaj do prislusneho vlakna, pripadne aj sem

Autor:  riso77 [ pon 16. led 2017 7:45:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Saflager W-34/70

Este jeden citat z knihy Yeast....

The long-accepted method for viability testing is staining with methylene blue. While methylene blue is the most accepted method in the industry, most do not consider it a valid test when values fall below 90 percent...

Tzn., ze ak klesne vysledok viability urcenej pomocou metylenovej modrej pod 90 % nemozno toto cislo povazovat za spolahlive.

Autor:  glottis [ pon 16. led 2017 8:08:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Saflager W-34/70

a to pak znamena co? chyba se zvedne? a na kolik procent? nebo je to uplne vysledek tak rikajic "na prd"?

Autor:  riso77 [ úte 17. led 2017 9:35:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Saflager W-34/70

no, to je otazka...skor by som sa potom riadil dobrym skladovanim a expiracnou dobou a pozrel si zavislost viablility od casu (ak sa teda bavime o susenych kvasinkach). No a v pripade spodnych urcite starter, pripadne viac balickov

Stránka 8 z 8 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/