VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 19. říj 2018 7:32:20
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: úte 29. srp 2017 12:25:43 
Offline

Registrován: pon 28. srp 2017 17:27:57
Příspěvky: 3
Teď už je to jasné, černé na bílém :-) .... má smysl je tam teď dodat nebo začít znovu?

Napadá mne tedy otázka jak nejlépe namnožit ze sušených 11,5g na potřebných 35g? Dočetl jsem se, že budu potřebovat teplotu 25st, dextrózou a míchat, ale nevím jak případně spočítat množství cukru a vody ....

Díky za rady! Možná si díky nim konečně dám svoje dobré pivo :-)

_________________
Baví mě to


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: úte 29. srp 2017 12:41:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 359
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
Bimbasek píše:
Napadá mne tedy otázka jak nejlépe namnožit ze sušených 11,5g na potřebných 35g? Dočetl jsem se, že budu potřebovat teplotu 25st, dextrózou a míchat, ale nevím jak případně spočítat množství cukru a vody ....


Nejlepší způsob "množení" suchých kvasnic je nákup dostatečného množství.
Pokud je z nějakého důvodu nechceš kupovat, doporučil bych tzv. starter.

Míchání starteru není nutné (ale musíš pak počítat s menšími přírůstky), ale dextrózu rozhodně použít nechceš :) Raději mladinu nebo roztok maltózy. Vše se dá opět spočítat on-line.

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz