VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 19. led 2018 16:44:55
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 16:37:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Můžeš sem ten výpočet postnout?
OG 12.5°P
20 litrů
10 mld / g dle Kaisera
1,5 milionu buněk / ml / °P (spodní kvašení)

Stále jsem někde u 38 gramů...

Neříkám, že s 2 pytlíčkama to nebude OK jen mi nesedí výpočet. 1 mi ale přijde málo

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: ned 02. lis 2014 9:28:22 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2014 15:59:33
Příspěvky: 3
Ahoj. Nechce se mi zakládat nové vlákno, a už to tady asi někde je napsaný, ale můžete mi někdo poradit jak mám uchovávat kvasnice S23 spodní na delší dobu?
Mám uvařenou a vykvašenou první várku. Kvasnice jsem sebral do zavařovačky, zavřel víčkem a hodil do lednice kde mi leží pivo a kde je nějakých těch doporučených pár stupňů nad nulou. Myslíte, že se rozjedou až je budu chtít po dvou týdnech znova přidat do další várky? Mám ty sklenice otevřít ať k nim může vzduch nebo to mám nechat uzavřený? Nemám jim něco přidávat aby měly co papat v tý lednici?
děkuju za odpověď ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: ned 02. lis 2014 9:41:25 
Offline

Registrován: čtv 16. zář 2010 17:36:02
Příspěvky: 75
Bydliště: Brno
http://hobby.framax.cz/?page_id=960


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: ned 02. lis 2014 10:18:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Profesorka na mikrobiologii říkala, že 3-4 dny je maximum.

Reálné pozorování domovarníků říká, že při slušném zacházení to můžou být i ty 2 týdny, a - jak je vidět u kolegy - i víc. Pro domovarnické účely, samozřejmě.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: pon 28. srp 2017 17:37:22 
Offline

Registrován: pon 28. srp 2017 17:27:57
Příspěvky: 3
Ahoj, domovarnici

Vařím, snažím se, jedu třetí várku. Pivo plzeňského typu uveřeno na 1055 (po chmelovaru) 30L. S23 11,5g rozjet ve vodě občas míchat při teplotě okolo 27stupnu. Mladina cca 20st. Šup tam s tím pořádně promíchat a šup do lednice kde jsem udržoval teplotu ve spilce 10-12st. Po sedmi dnech prokvaseno na 1035 a ve spilce klid (kvasna zátka). Pěna žádná. Něco dělám hodně blbě. Chutná to dobře, ale málo alkoholu. Zkusíte mi poradit kde dělám chybu? Jak dlouho můžu nechat trápit v lednici?

Diky

_________________
Baví mě to


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: pon 28. srp 2017 18:04:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Underpitching jako prase.
na 30L potřebuješ těch balíčků daleko více.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: pon 28. srp 2017 19:12:08 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 200
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
neříkej,že od loňského zaří se ještě nevyležel ............ :D :D :D

_________________
zlaťák 4xchmelený12°-pije
Vánoční 15- pijem
Vánoční medová 15-pijem
Zlaťák 12- pijem
Bock 16-leží
Černá svině-na spilce


MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: pon 28. srp 2017 19:48:17 
Offline

Registrován: pon 28. srp 2017 17:27:57
Příspěvky: 3
No četl jsem to tady, že .... myslel jsem si to, ale nevěřil jsem tomu.

Na eshopu se píše na 20-30L 11g, tady ve vlákně 50+g na 30L teď babo raď :-) Tolik jich doma ani nemám .... možná dva sáčky.

Má smysl tam kvasnice dodat nebo zpátky ke šrotovníku?

Díky

_________________
Baví mě to


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: úte 29. srp 2017 6:23:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Na eshopu se píše to, co se píše na balíčku. A tam jsou i perly, jako že můžeš kvasit ležák při 20°C a tak.

Na tohle množství bys potřeboval spíš 3-4 balíčky...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakvášení saflager S-23
PříspěvekNapsal: úte 29. srp 2017 8:16:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 351
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
Bimbasek píše:
No četl jsem to tady, že .... myslel jsem si to, ale nevěřil jsem tomu.

Na eshopu se píše na 20-30L 11g, tady ve vlákně 50+g na 30L teď babo raď :-) Tolik jich doma ani nemám .... možná dva sáčky.

Má smysl tam kvasnice dodat nebo zpátky ke šrotovníku?

Díky



Dá se to velice jednoduše spočítat.
A jestli se ti to nechce počítat, můžeš použít nějaký webový nástroj.

Ve tvém případě to pak vychází na zhruba 35g kvasnic.

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz