VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 21. zář 2018 12:53:07
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Snížení teploty kvasné nádoby
PříspěvekNapsal: pát 13. říj 2017 14:47:35 
Offline

Registrován: pát 13. říj 2017 14:36:56
Příspěvky: 2
Zdravím, mám za sebou výrobu pár piv z koncentrátů a výsledky byly víceméně vždy dobré. Teď jsem se přestěhoval a teploty v místnostech se všude pohybují mezi 21 a 22 stupni, což mi s příhlédnutím k tomu, že nějaký ten stupeň ještě vytvoří mladina, příjde hodně.

Chci se zeptat, zda má někdo nějaký tip, jak tu teplotu o nějaký ten stupeň srazit? Někde jsem tu dříve četl cosi o tom, že se kvasná nádoba obalí do vlhkého hadru, ale už to bohužel nemůžu nikde najít.

Byla by podle mě škoda toho nechat jen kvůli tomuto, proto budu za každou radu vděčný. Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Snížení teploty kvasné nádoby
PříspěvekNapsal: ned 15. říj 2017 22:07:54 
Offline

Registrován: čtv 15. pro 2016 9:34:31
Příspěvky: 14
Na svrchně kvašený piva je telota 20-23°C OK. Na vlhkou hadru bych moc nespoléhal, je to sice fyzikální záležitost na bázi vypařování (pro přeměnu je potřeba skupenské teplo, které je odnímáno okolí, laicky to funguje jako pocení u člověka) - takhle se mladina moc chladit nedá. Babce zruš starej mražák, beztak tam má hovno... dej externí regulaci a vař a vař. Dopročuju investovat do knihy Pivařka, tam je skoro všechno a zbytek najdeš v časopise Pivař (pro členy CDP zdarma).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Snížení teploty kvasné nádoby
PříspěvekNapsal: pon 16. říj 2017 6:56:15 
Offline

Registrován: pát 13. říj 2017 14:36:56
Příspěvky: 2
Ok, dík za radu. Zkusím to tam namlátit a uvidíme, co z toho vyjde ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Snížení teploty kvasné nádoby
PříspěvekNapsal: pon 16. říj 2017 7:22:46 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 167
zajimavy napad s hadrem, mozna to nekdy zkusim :) naposledy totiz tep,ota okoli 22 a poprve jsme meril teplotu uvnitr a dolezlo to na 29 takze trosku vic nez par stupnu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz