VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Domácí pokus o dark stout
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=22&t=3140
Stránka 1 z 1

Autor:  FilipMaster [ stř 04. říj 2017 9:34:38 ]
Předmět příspěvku:  Domácí pokus o dark stout

Zdravím,
právě jsem se pokoušel o své první pivo a něco se nepovedlo .
Dělal jsem to na dvou plotynkovem plyn.vaříči a s asi 30l hrncem návod jsem měl částečně z pivovaru Bernard a z YouTube.
Na asi 12l vody jsem ručně oprazil 4kg pšenice/žito neměl jsem brewbag použil jsem tedy silonku.
Provedl jsem 3 stupně vaření potom chmel 20g a hodinové chmelení.
Pak jsem přečerpal do kvas. nadoby a pridal živé kvasnice.
Pivo nechtělo kvasit a při ochutnání jsem zjistil že tekutina není sladká a nemá tedy asi co kvasit.
Má někdo prosím nějakou radu jak stav řešit.
Spěchá

Děkuji

Autor:  urbis82 [ stř 04. říj 2017 10:21:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pokus o dark stout

Ahoj,

hele jestli to neni sladky a nekvasi to, tak vylejt, ze jo - na tom neni co vymejslet...

z popisu uplne nechapu, jaks to vlastne "varil"....ale jestli jsi nejdriv oprazil vsechno zrno, tak jsi zabil vsechny enzymy, ktery by mohly provest zcukreni....teda pokud to vubec byl slad a ne nesladovany zrno:-)...

no pro priste si o tom neco vic precti....treba tendle serial - abych si prihral polivcicku: https://www.alkoholium.cz/uvarte-si-s-n ... otrebovat/

Autor:  elekele [ čtv 05. říj 2017 10:24:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pokus o dark stout

FilipMaster píše:
Zdravím,
právě jsem se pokoušel o své první pivo a něco se nepovedlo .
Dělal jsem to na dvou plotynkovem plyn.vaříči a s asi 30l hrncem návod jsem měl částečně z pivovaru Bernard a z YouTube.
Na asi 12l vody jsem ručně oprazil 4kg pšenice/žito neměl jsem brewbag použil jsem tedy silonku.
Provedl jsem 3 stupně vaření potom chmel 20g a hodinové chmelení.
Pak jsem přečerpal do kvas. nadoby a pridal živé kvasnice.
Pivo nechtělo kvasit a při ochutnání jsem zjistil že tekutina není sladká a nemá tedy asi co kvasit.
Má někdo prosím nějakou radu jak stav řešit.
Spěchá

Děkuji


Opražením obilí slad neuděláš. Slad bylo obilí které se nechalo naklíčit, klíčky se ulámaly, dalo se to vysušit atd...
Slad si tu snad všichni kupujeme a taky ho před rmutováním šrotujeme.
Myslím, že p. Bernard tebou zmiňovaný návod nezná.

Autor:  krajiccz [ ned 08. říj 2017 11:47:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pokus o dark stout

"Domácí pokus o Stout" :lol: :lol: :lol: :lol:

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/