VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Zkažená várka?
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=22&t=3002
Stránka 2 z 2

Autor:  kratoska15 [ stř 19. črc 2017 15:22:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zkažená várka?

Nepíšeš nic o množství použitých kvasnic, teplotě kvašení atd......ale z mé zkušenosti je první kvašení vzdycky silné, pak už to nebývá tak bouřlivé......každopádně pokud to kvasí, nepanikařil bych a měřil denní úbytek, pokud je pravidelný a aspoň 0,7-1°, nechal bych to tak

Autor:  mira.mira [ čtv 20. črc 2017 7:21:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zkažená várka?

kratoska15 píše:
Nepíšeš nic o množství použitých kvasnic, teplotě kvašení atd......ale z mé zkušenosti je první kvašení vzdycky silné, pak už to nebývá tak bouřlivé......každopádně pokud to kvasí, nepanikařil bych a měřil denní úbytek, pokud je pravidelný a aspoň 0,7-1°, nechal bych to tak

Jasně, podruhé rec. us-05, skladováné v lednici cca 300 ml na 50 l várku. Byly však použity po 6 týdnech. Teplota kvašení 21 °C.
Budu měřit a uvidím. Šlo mi však o to, jestli by bylo možné přidat i po 2-3 dnech kvašení ještě další balíček sušených, pokud by kvašení nebylo optimální.

Autor:  fotozapisnik.eu [ čtv 20. črc 2017 8:04:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zkažená várka?

mira.mira píše:
kratoska15 píše:
Nepíšeš nic o množství použitých kvasnic, teplotě kvašení atd......ale z mé zkušenosti je první kvašení vzdycky silné, pak už to nebývá tak bouřlivé......každopádně pokud to kvasí, nepanikařil bych a měřil denní úbytek, pokud je pravidelný a aspoň 0,7-1°, nechal bych to tak

Jasně, podruhé rec. us-05, skladováné v lednici cca 300 ml na 50 l várku. Byly však použity po 6 týdnech. Teplota kvašení 21 °C.
Budu měřit a uvidím. Šlo mi však o to, jestli by bylo možné přidat i po 2-3 dnech kvašení ještě další balíček sušených, pokud by kvašení nebylo optimální.



Přidat další kvasnice do již probíhajícího kvašení (obzvlášť v případě, že se jedná o stejné kvasnice) podle mě můžeš. Otázka je, jestli to v tento okamžik ještě má smysl.

Podle mě jsi totiž původně dal tak zhruba pouze třetinu potřebných kvasnic (nepíšeš nic o hustotě - a stylu - piva, nicméně budu předpokládat něco ve stylu 12°Plato APA) a po třech dnech kvašení se už utrápené kvasinky:
1) namnožily
2) vypustily všechny možné (více či méně nepříjemné) "smrádky" :)

Obrázek

Autor:  mira.mira [ sob 22. črc 2017 9:23:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zkažená várka?

fotozapisnik.eu píše:
mira.mira píše:
kratoska15 píše:
Nepíšeš nic o množství použitých kvasnic, teplotě kvašení atd......ale z mé zkušenosti je první kvašení vzdycky silné, pak už to nebývá tak bouřlivé......každopádně pokud to kvasí, nepanikařil bych a měřil denní úbytek, pokud je pravidelný a aspoň 0,7-1°, nechal bych to tak

Jasně, podruhé rec. us-05, skladováné v lednici cca 300 ml na 50 l várku. Byly však použity po 6 týdnech. Teplota kvašení 21 °C.
Budu měřit a uvidím. Šlo mi však o to, jestli by bylo možné přidat i po 2-3 dnech kvašení ještě další balíček sušených, pokud by kvašení nebylo optimální.



Přidat další kvasnice do již probíhajícího kvašení (obzvlášť v případě, že se jedná o stejné kvasnice) podle mě můžeš. Otázka je, jestli to v tento okamžik ještě má smysl.

Podle mě jsi totiž původně dal tak zhruba pouze třetinu potřebných kvasnic (nepíšeš nic o hustotě - a stylu - piva, nicméně budu předpokládat něco ve stylu 12°Plato APA) a po třech dnech kvašení se už utrápené kvasinky:
1) namnožily
2) vypustily všechny možné (více či méně nepříjemné) "smrádky" :)



Obrázek




Jasně, prosím Tě, kde najdu tu tabulku

Autor:  fotozapisnik.eu [ ned 23. črc 2017 20:01:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zkažená várka?

mira.mira píše:
Jasně, prosím Tě, kde najdu tu tabulku


To bylo na mě? Jestli myslíš ten formulář s výpočtem, tak odkaz máš v mém předchozím příspěvku...

Stránka 2 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/