VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 20. čer 2018 14:02:07
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příliš intenzivní kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 15. pro 2016 10:30:50 
Offline

Registrován: stř 14. pro 2016 7:38:18
Příspěvky: 7
V pohodě, já se nehádám a jsem rád za vaše rady a tipy. Jen jsem chtěl objasnit, že 24 stupňů nebyl můj záměr, že to byl pro mě nečekaný důsledek bujarého kvašení a asi to nebyla ta úplně primární příčina. Vzestup teploty (důsledek) se pak samozřejmě stal příčinou ještě větší intenzity kvašení a dalšího zvyšování teploty, řetězová reakce a začarovaný kruh. Uvažoval jsem tehdy o nějakém zchlazení, ale nějak se mi nechtělo táhnout spilku, ze které se fakt rychle valila pěna, ze suterénu paneláku domů do koupelny a nějak to tam zvenku sprchovat ledovou vodou.
Budu příště zpočátku častěji kontrolovat, abych mohl v případě potřeby aspoň zkusit včas pootvírat okénka a trochu ochladit místnost, to by teď v zimě mohlo fungovat. Přes léto bohužel nevařím vůbec.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příliš intenzivní kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 15. pro 2016 10:34:08 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
OK, chápu. A máš pravdu, v tomto funguje pozitivní zpětná vazba - čím víc teplo, tím víc kvasí; čím víc kvasí, tím víc teplo.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz