VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 18. led 2017 7:04:06
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 8:02:47 
Offline

Registrován: úte 08. lis 2016 7:50:18
Příspěvky: 3
Zdravím.
V sobotu jsme vařili první pivo - svrchní kvašení: 1kg plzeňského sladu, 1 kg vídeňského sladu, kvasnice S-33, množství 10 l. Postupovali jsme přesně dle receptu, ale ani po 3 dnech neuniká v kvasné zátce CO2, ani se nám neudělala žádná pěna, jen hustoměr ukázal na začátku 1-050, v pondělí ráno 1-020. Vzhledově to vypadá jako mošt, na povrchu plavou malé bílé tečky (zřejmě kvasnice?). Máme to při pokojové teplotě cca 22 stupňů. Prosím o radu, zda je to v pořádku, nebo pokud ne, zda se s tím dá ještě něco dělat.
Děkuji.
Šárka


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 10:16:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 295
Bydliště: Hodonín
Kvasnou zátku bych neřešil. Asi někde netěsní. Počkej až se hustota nebude hýbat a stoč se surogací.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 10:52:03 
Offline

Registrován: úte 08. lis 2016 7:50:18
Příspěvky: 3
Děkuji. :-) Jen ještě skromný dotaz, co myslíš tou surogací? Ten výraz jsem nikdy neslyšela...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 11:28:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 295
Bydliště: Hodonín
S největší pravděpodobností první várku nebudete stáčet se zbytkovým cukrem,takže necháte v kvasné nádobě pivo dokvasit úplně a při stáčení do flašek přidáte surogát (nějaký cukr) do "piva".Ten při ležení pivo nasytí (bude pěnit a bude mít říz).

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: čtv 10. lis 2016 7:56:47 
Offline

Registrován: úte 08. lis 2016 7:50:18
Příspěvky: 3
Děkuji. :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz