VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 19. pro 2018 0:16:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 8:02:47 
Offline

Registrován: úte 08. lis 2016 7:50:18
Příspěvky: 3
Zdravím.
V sobotu jsme vařili první pivo - svrchní kvašení: 1kg plzeňského sladu, 1 kg vídeňského sladu, kvasnice S-33, množství 10 l. Postupovali jsme přesně dle receptu, ale ani po 3 dnech neuniká v kvasné zátce CO2, ani se nám neudělala žádná pěna, jen hustoměr ukázal na začátku 1-050, v pondělí ráno 1-020. Vzhledově to vypadá jako mošt, na povrchu plavou malé bílé tečky (zřejmě kvasnice?). Máme to při pokojové teplotě cca 22 stupňů. Prosím o radu, zda je to v pořádku, nebo pokud ne, zda se s tím dá ještě něco dělat.
Děkuji.
Šárka


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 10:16:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 351
Bydliště: Hodonín
Kvasnou zátku bych neřešil. Asi někde netěsní. Počkej až se hustota nebude hýbat a stoč se surogací.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 10:52:03 
Offline

Registrován: úte 08. lis 2016 7:50:18
Příspěvky: 3
Děkuji. :-) Jen ještě skromný dotaz, co myslíš tou surogací? Ten výraz jsem nikdy neslyšela...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2016 11:28:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 351
Bydliště: Hodonín
S největší pravděpodobností první várku nebudete stáčet se zbytkovým cukrem,takže necháte v kvasné nádobě pivo dokvasit úplně a při stáčení do flašek přidáte surogát (nějaký cukr) do "piva".Ten při ležení pivo nasytí (bude pěnit a bude mít říz).

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s kvašením
PříspěvekNapsal: čtv 10. lis 2016 7:56:47 
Offline

Registrován: úte 08. lis 2016 7:50:18
Příspěvky: 3
Děkuji. :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz