Mosquit píše:
V zásadě jsou asi 2 možnosti:
1) odrmutoval js ito tak, že to prokvasilo hodně do sucha. Pak to bylo brzy stočené, dokvasilo to v lahvi a přesytilo se to. Ale 1010 se mi zdá při použití S04 dostatečné
2) nějaká kontaminace, způsobující že cizí mikroogranismy prokvasily časem ()po rozmnožení) i to, co kvasinky nezvládly.
Píšeš, že to chutnalo hodně suše. Opravdu to bylo jen hodně prokvašené a jinak čisté a můžem tedy vyloučit (2) ?
@kratoska: skladování svrcňáku při 23°C je v pohodě. Zkoušel jsem nechat nějakou APA dlouho v teple a zkoušel jsem co to s tím udělá, a nic zásadního. Když je to čistý.
Já vím, znám ty příběhy od spousty domovarníků, spousta nechala pivo někde v regále a bylo ok........bylo to to první, co mě napadlo....otázka je jak píšeš, kam až by to bylo schopno dokvasit než by se to zastavilo, dál pak kolik dával cukru a taky třeba jestli měřil správně......