Ahojte,
napíšu Vám jak jsem dopadl. Vzal jsem kvasnice, které jsem posbíral po kvašení a rozdělal startér. Jenomže kvasnice byly asi v dosti hrozném stavu, zbité jak pes, takže to nebylo ono. Nicméně všechny flašky jsem otevřel, nalil zpět do spilky a zalil startérem. No z 9 mi to spadlo asi na 7,5 a víc nic. Měl jsem to tam asi 3 tydny, což asi nebylo úplně ideální, ale mezitím jsem koupil kyvetu a příslušenství, takže jsem to slil přímo do kyvety. Dle internetu jsem udělal tzv. "forced carbonation", neboli tlak na 2 bary a šulat s kyvetou dokud to "syčí". Pak jsem podle tabulky nastavil tlak na 0,6 baru (což by mělo odpovídat 2,3 volume of CO2) a nechal týden odpočívat. Samozřejmě dýl jsem to nevydržel, takž jsem milou kyvetu narazil a začal čepovat. Musím říct, že pivo je dobré. Není výborné, jelikož je pořád ještě dost sladké, ale jsem rád, že se vylije do žaludku nikoli do kanálu.
Všem vám moc děkuji za rady!
Příště až budu vařit toto pivo udělám jen 22 ne 26 a postarám se o pořádný startér.
Mějte se krásně a skládejte básně ....teda... vařte pivo
