VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 13. pro 2018 11:46:55
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stáčení aneb 4% nebo dextroza ?
PříspěvekNapsal: pát 31. črc 2015 17:15:23 
Offline

Registrován: ned 22. bře 2015 21:42:35
Příspěvky: 5
Když se doporučuje sytit 6g/l glukozy (dextrozy), platí to rovněž pro obyčejný cukr, když je to disacharid z glukozy a fruktozy nebo stačí polovina?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stáčení aneb 4% nebo dextroza ?
PříspěvekNapsal: pát 31. črc 2015 18:32:43 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
platí

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stáčení aneb 4% nebo dextroza ?
PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2015 14:17:48 
Offline

Registrován: stř 19. srp 2015 8:51:42
Příspěvky: 65
Ahoj zkušenější,

udělal jsem svoje první pivo, dost věcí jsem tu našel a pomohly mně. Nechci zbytečně zakládat další téma a sem se to hodí.
Při stáčení do petek jsem přidával dextrózu. Obrátil flašky, ale asi málo zamíchal. Po dni, dvou se mně v prohlubních na dně usadilo něco - cukr (kvasnice by se hnuly). Je to asi tvrdší, převrácením flašky se to nevymeje, jenom prudkými pohyby...
Mám s tím nějak zápasit (karblovat), nebo to nechat? (Coopers Irish Stout)

Díky za rady.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stáčení aneb 4% nebo dextroza ?
PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2015 14:34:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Kvasnice na dně taky často drží nehnutě.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stáčení aneb 4% nebo dextroza ?
PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2015 18:04:17 
Offline

Registrován: stř 19. srp 2015 8:51:42
Příspěvky: 65
Dík za rychlou reakci. Budou to asi kvasnice. Jednu láhev jsem rozmíchal a zase si to sedlo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stáčení aneb 4% nebo dextroza ?
PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2015 19:58:03 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
fwd píše:
Dík za rychlou reakci. Budou to asi kvasnice. Jednu láhev jsem rozmíchal a zase si to sedlo.



100% jsou to kvasnice, jen je tam nech pěkně sedět...

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz