VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 21. zář 2018 12:43:41
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: pát 31. říj 2014 15:56:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
vankus píše:
Predsa ti to scukrilo.

A to jsi poznal jak? Zase tak jistě bych to neviděl.

Ale použité slady budou hlavní důvod.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: pát 31. říj 2014 20:02:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Mosquit píše:
vankus píše:
Predsa ti to scukrilo.

A to jsi poznal jak? Zase tak jistě bych to neviděl.

OG 1044 ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: pát 31. říj 2014 20:19:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Ochutnam, je to sladké, je tam cukr ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: pát 31. říj 2014 21:29:19 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 23:57:31
Příspěvky: 52
no metoda ochutnám je to sladký, neni uplně prokazatelná :D najdi si doma bílej kachlík nebo něco takovýho, kup si alespoň iodisol a zkontroluj si zcukření rmutu. Iodisol je dost tmavej sám o sobě, ale jak tu kapku pak trošku rozleješ tak uvidíš taky jestli ti to zfialovělo. Že to zcukřilo bych věřil v pohodě. Fakticky bude ten vyšší zbytkovej extrakt v použití moc barvících sladů. Jestli chceš sušší konec uprav si sypání a použij kvasnice který prokvašujou hluboko. Jinak mě příjde konečná stupňovitost 4,2 relativně OK ještě, kdyby to skončilo na 6 byl by problém takhle bych to moc ani neřešil.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: pát 31. říj 2014 21:30:25 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 23:57:31
Příspěvky: 52
Jen teda aby nedošlo k mýlce, fialová při zkoušce zcukření je špatně.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: sob 01. lis 2014 5:50:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Dildan píše:
no metoda ochutnám je to sladký, neni uplně prokazatelná :D najdi si doma bílej kachlík nebo něco takovýho, kup si alespoň iodisol a zkontroluj si zcukření rmutu. Iodisol je dost tmavej sám o sobě, ale jak tu kapku pak trošku rozleješ tak uvidíš taky jestli ti to zfialovělo. Že to zcukřilo bych věřil v pohodě. Fakticky bude ten vyšší zbytkovej extrakt v použití moc barvících sladů. Jestli chceš sušší konec uprav si sypání a použij kvasnice který prokvašujou hluboko. Jinak mě příjde konečná stupňovitost 4,2 relativně OK ještě, kdyby to skončilo na 6 byl by problém takhle bych to moc ani neřešil.

Jodisol mám, ale už to zkouším ochutnávkou. Ještě se mi nestalo, že by mi to nezcukrilo. A pivo bude určitě fajne chutnalo při stáčení výborně, akorát vyšlo trochu jinak. Určitě ho nevyliju. Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: sob 01. lis 2014 14:54:00 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Ignacius píše:
A pivo bude určitě fajne chutnalo při stáčení výborně, akorát vyšlo trochu jinak. Určitě ho nevyliju. Díky

Není důvod, aby pivo nebylo v pořádku, jen prostě bude při tom nezkvasitelném zbytku plnější.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: sob 01. lis 2014 15:02:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
vankus píše:
Mosquit píše:
vankus píše:
Predsa ti to scukrilo.

A to jsi poznal jak? Zase tak jistě bych to neviděl.

OG 1044 ?


Otázka za 2 bludišťáky: jakou hustotu bude mít nezcukřené dílo? 1000 nebo 10XX ?

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: sob 01. lis 2014 21:00:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Mosquit píše:
vankus píše:
OG 1044 ?


Otázka za 2 bludišťáky: jakou hustotu bude mít nezcukřené dílo? 1000 nebo 10XX ?

:D a tie potvory kvasinky sa napchavali skrobom az do FG 1017...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Málo prokvašené pivo
PříspěvekNapsal: sob 01. lis 2014 21:20:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
Z mé citace bylo snad jasné, že jsem reagoval na nesprávnou implikaci "1044 -> zcukřilo správně".

A co teprve ty potvory, které dokážou zpracovávat i škrob... :-)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz