VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 22. lis 2017 14:01:28
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 9:31:32 
Offline

Registrován: sob 21. čer 2014 9:12:16
Příspěvky: 5
Ahoj, nějak nejsem spokojen s kvalitou piva, a pátrám jak je to s max teplotou svrchního kvašení. Často na koncentrátech píšou 18-21, někdy 18-24. Já mám doma tepleji : 24°C a po začátku kvašení se teplota ještě zvýší na 26°C kde se drží 2-3 dny během bouřlivější fáze kvašení. Pak klesne zpět na 24C. Může mít tato vyšší teplota vliv na chuť , pěnivost , nasládlost, atd. ? Používám vždy kvasnice co jsou u koncentrátu a balenou vodu(kojeneckou), druhou fermentaci dělám dropsem, stáčím do skla a zátkuji. Pak cca týden nechám při stejné teplotě a pak šup do sklepa kde mám cca 14°C
Hustota klesla z 1045 na 1005 a stočeno po 7 dnech když už to nebublalo a hustota tři dny byla stejná.
Ted naposled jsem dělal od Muntons Export Pilsener , po cca 14 dnech ležení jsem otevřel jednu lahev a byla cítit kvasnicemi (je možné že to byla zrovna nějaká poslední, pěna byla velmi nízká pár milimetrů, zmizela rychle, nasycený to je ale chuť mi přišla nasládlá..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 11:04:08 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Export pilsner = znie mi to na spodne kvasene pivo, kvasnice pribalne pri tom extrakte vobec nezodpovedaju obsahu v plechovke . takze pilsner necakaj. hej teplota na 24 stupnov je uz tiez vysoka (o 26 ani nehovorim). Pilsner by mal kvasit pri 12 stupnoch max, pret kupuj radsej extrakty s privlastkom ale.
Pouzil si nezname kvasinky pri vysokej teplote, tak naco sa pytas ked vies v com je problem, ked to vies. Ako pouzivat kojenecku vodu je uplne zbytocny luxus ked tak zbabres kvasenie. Radsej investuj do kvalitnych kvasiniek zdpovedajucich druhu piva ktore varis, a do pivnice.
Nasladla chut? nie skor ovocna, ako vela cukru ti tam nezvysilo.
Pena ziadna, pridal si cukor do flasiek ked si flaskoval?

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 11:08:41 
Offline

Registrován: sob 21. čer 2014 9:12:16
Příspěvky: 5
Je to koncentrát pro svrchní kvašení samozřejmě. Použil jsem kvasnice u koncentrátu přibalené. Surogoval jsem kilogramem dextrozy. při druhotné fermentaci jsem do flašek dal po jednom dropsu..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 11:41:48 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ono chut vylepsis znizenim teploty a pouztim kvalitnych kvasiniek.

No ked si sugoroval, treba len pockat, ono sa to dotlakuje. Ked si sflaskoval, pivo si potom skladoval pri akej teplote? pri 26 alebo?

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 11:47:21 
Offline

Registrován: sob 21. čer 2014 9:12:16
Příspěvky: 5
Po stočení cca týden při pokojové teplotě cca těch 23-24°C a pak jsem přesunul do sklepa kde mám 14-15°C, + pár vzorků v lednici (6°C), ty průběžně ochutnávám.
Mám teplější byt no :-( , nevím jakým nejvhodnějším způsobem to zchladit na 20°C a udržovat tuhle teplotu po dobu kvašení..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 11:54:43 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ako vrchne teploty, ti budu robit ovocne a ine divoke chute, ked ti to nevadi nevidim v tom problem ;) Stale mozes dat pivo po rozkvaseni rovno do sklepa na udrzanie teploty spilku zaizolovat kupit elektricke pasy alebo su take plavaciky co ohrievaju vodu v akvarkach.

hej a dextrzou nepouzivaj, v tych navodoch pisu hluposti. Dextroza ide len fakt do silnejsich, sviatonych piv, beznu 12 s nou nevar. Namiesto toho radsej pouzi maltozu alebo sladovy vytazok

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 12:02:04 
Offline

Registrován: sob 21. čer 2014 9:12:16
Příspěvky: 5
Normálně používám maltozu, tohle byla vyjímka, ted mi tu kvasí Muntons Old English Bitter šestý den (tenhle je bez surogace) a já se hrozím zda tam nebude podobný problém..a to jsem ještě u obou piv sbíral deku po 24 a 48hodinách abych to co nejvíc vylepšil..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: ned 22. čer 2014 19:44:31 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
nepouzivaj pribalene nezname kvasnice. na fore najdes furu overenych.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: ned 22. čer 2014 19:48:48 
Offline

Registrován: sob 21. čer 2014 9:12:16
Příspěvky: 5
uvidím jak dopadne tahle várka, další kvašení udělám u segry ve sklepě kde je 18°C, bude to Muntons IPA Bitter a použiju kvasnice Muntons Premium Gold, prej by to měli bejt ty gelovitý co se nevířej..surogace maltozou, tak snad se zadaří...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maximální teplota u svrchního kvašení
PříspěvekNapsal: ned 03. črc 2016 12:36:07 
Offline

Registrován: čtv 14. dub 2016 6:35:24
Příspěvky: 5
Robim vrchne kvasene pivo (Punk IPA podla Brewdog receptu. Pouzite kvasnice Safale US-05) no teplotu v byte som mal par dni okolo 28 stupnov. Vonku horucavy, nemoznost to akokolvek vyvetrat. Teraz je teplota tak 24-25 stupnov. Pivo vykvasilo za nejakych 5 dni. (Prvu varku co som robil pred par mesiacmi - rovnaky postup - kvasil som pri 22 stupnoch cca 14 dni na nulovy cukor).
Mohlo sa tomu pivu nieco stat pri tak vysokej teplote? Chcem teraz este robit dry hopp. Pivo v kvasnej nadobe vonia dobre, i ked sa mi zda, ze menej ovocne nez ked bolo cerstvo stocene do spilky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz