VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 26. zář 2018 6:20:20
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 169 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: stř 22. pro 2010 22:43:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
po tom, čo som mal miesto piva v jednej fľaši šľahačku, som popustil tlak všade. A dobre som urobil, polovica je už vypitá a nikde nebolo málo tlaku. Čiže pred tým to muselo byť pretlakované.

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: sob 25. pro 2010 12:29:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10. dub 2010 21:41:53
Příspěvky: 64
Bydliště: Poprad
caute, potrebujem poradit... pri zalezani bolo pivo chutovo vunikajuce, po troch tyzdnoch lezania je strasne citit jacmenom - sladom. Nasytilo sa OK ale ta chut nieje OK :( je pravda ze mi varka zamrzla asi po tyzdi a potom som ju premiestnil ale cital som ze na chut by nemalo mat vplyv vymrznutie... Myslite ze sa to este upravy? Pivo je cire a kvasnice nieje vobec citit, kvasil som spodne.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: sob 25. pro 2010 15:49:31 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
Je to vareny ze sladu nebo z koncentrátu?
U sladu je prý cítit obilí, kdyz se dlouho zcezuje, protože to leží dlouho na mlátě. Vlastní zkušenost s tím nemám.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: sob 25. pro 2010 16:48:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10. dub 2010 21:41:53
Příspěvky: 64
Bydliště: Poprad
ano zo sladu , no pri kvaseni to vobec nebolo citit, a kvasinky necitit uz vobec, aj ked je pravda ze scedzovanie trvalo dost dlho, cca 3 hodiny...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: sob 25. pro 2010 19:07:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
Otázkou je co je to dlouho. 2 hodiny? počítá se do toho i usednutí před zcezováním?

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: sob 25. pro 2010 21:54:02 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
Tak to bych taky rád věděl :-) Já to vím jenom takhle, protože to bylo v tabulce, kde bylo uvedený co způsobuje jakou chuť piva. Byly to nějaký školní texty.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: úte 22. úno 2011 18:03:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
Začínám mít problémy s dokvašováním v lahvích. Stáčeno před týdnem při 5% (hned 2 várky najednou se sešly :-) ). Ani po týdnu lahve nevykazují nějaký výrazný tlak, případně pivo říz. Jsou uskladněné při 17°C, při kterých probíhalo prvotní kvašení (svrchně, Danstar Nottigham a pšeničné živé z pivovaru). Přitom ta pšenice na 5% vykvasila za 3.5 dne, takže tam to jelo rychle. Jinak to nejsou žádná silná piva, vše do 13°, takže zahubené alkoholem by kvasnice být neměly.

Trochu mi to přijde, jako by se tomu už vůbec nechtělo kvasit :-) Opravdu to dokvašuje tak pomalu? Zkusím možná dnes jedno pivo otevřít a přeměřit cukroměrem... Nemůže být třeba příčinnou to, že oboje kvasnice výborně sedimentovaly, a do lahví se jich dostalo málo? Nebo nízká teplota? Nebo jim brání něco jiného - špatná desinfekce, špatné zcezení po chmelovaru, ... ? :-/

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: úte 22. úno 2011 22:00:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
Tak dnes přeměřeno. Stáčeno před týdnem při 1020, uchováváno při stejné teplotě, dnes po vylití ze skleněné lahve naměřeno 1020. Tak co s tím?

Pivo ale decentně pění, a jestli má říz nedokážu odhadnout - jak je hnusné :-D Ale to se vyleží...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: úte 22. úno 2011 22:41:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 11. úno 2011 18:05:30
Příspěvky: 118
Bydliště: Praha
Mosquit píše:
Tak dnes přeměřeno. Stáčeno před týdnem při 1020, uchováváno při stejné teplotě, dnes po vylití ze skleněné lahve naměřeno 1020. Tak co s tím?

Pivo ale decentně pění, a jestli má říz nedokážu odhadnout - jak je hnusné :-D Ale to se vyleží...

Také se mi to občas stává. Většinu ležím v kegu a tam prostě když už nevydržím déle čekat dofouknu z láhve CO2.
Asi to není zrovna košér, ale výsledky jsou ucházející.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhotná fermentace a ležení
PříspěvekNapsal: stř 23. úno 2011 7:44:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2838
Bydliště: Zeleneč
Takže pak stáčíš pod tlakem?

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 169 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz