VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 22. črc 2017 5:53:05
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Svetlo a kvaseni
PříspěvekNapsal: čtv 26. kvě 2016 9:28:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2785
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Snížením teploty.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Svetlo a kvaseni
PříspěvekNapsal: čtv 26. kvě 2016 11:11:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. úno 2016 20:41:21
Příspěvky: 61
vita_k píše:
Lze primarni kvaseni nejak zastavit? Nerad bych aby bylo prilis suche. ted ma 1008 a jeste stale pobublava. Rad bych to uz stocil.


jak píše Mosquit...další (teoretickou) variantou by byla třeba pasterizace:-)...
a nasytit to nuceně z bomby, nikoli dalšim (sekundárnim) prokvašenim...

do příště si uprav rmutovací schéma (příp.skladbu sladů rozšiř o nějakej dextrinovej/karamelovej/...), tak abys měl v mladině víc nezkvasitelnejch cukrů...nebo zvol míň prokvášející kmen kvasinek....

btw v tématu světlo a kvašení tahle otázka nemá asi co dělat:-)...

_________________
www.fb.com/3nohejjelen

Black IPA 16°- 2.místo na Prague Homebrewing Competition 2017
Hefeweizen 13°- 1.místo na Degustační soutěži domácích výrobců piva ve Žďáru nad Sázavou 2016


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Svetlo a kvaseni
PříspěvekNapsal: čtv 26. kvě 2016 12:06:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 15. kvě 2016 21:23:28
Příspěvky: 38
to bylo z extraktu, tak jsem to ovlivnit uplne nemohl. Mno a dalsi temata se mi moc nechtelo zakladat. aby to tu nebylo pretematovany:)

diky za tipy, ale pro kyblare, pasterizace a nucene syceni je mimo hru.

_________________
Aly do 25l.
momentalne na konzumaci: ze sladoveho vytazku OG: 1046, FG 1008; IBU 38, starter 1L. Premiant, Cascade, Amarilo; DH: Cascade, Amarillo, AM dub.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz