vita_k píše:
Lze primarni kvaseni nejak zastavit? Nerad bych aby bylo prilis suche. ted ma 1008 a jeste stale pobublava. Rad bych to uz stocil.
jak píše Mosquit...další (teoretickou) variantou by byla třeba pasterizace:-)...
a nasytit to nuceně z bomby, nikoli dalšim (sekundárnim) prokvašenim...
do příště si uprav rmutovací schéma (příp.skladbu sladů rozšiř o nějakej dextrinovej/karamelovej/...), tak abys měl v mladině víc nezkvasitelnejch cukrů...nebo zvol míň prokvášející kmen kvasinek....
btw v tématu světlo a kvašení tahle otázka nemá asi co dělat:-)...
_________________
www.fb.com/3nohejjelenBlack IPA 16°- 2.místo na Prague Homebrewing Competition 2017
Hefeweizen 13°- 1.místo na Degustační soutěži domácích výrobců piva ve Žďáru nad Sázavou 2016