VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 09. pro 2018 23:31:33
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: stř 05. pro 2018 9:24:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 350
Bydliště: Hodonín
Zdravím fšecky ve spolek!
Máte někdo zkušenosti s "WildBrew Sour Pitch"?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: čtv 06. pro 2018 12:51:43 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 279
Ahoj,
Berliner Weisse jsem vařil letos, konkrétně podle receptu z Pivaře, Ora-vice. Takže jsem to řešil a Wildrew sour pitch je od výrobce možné objednat snad od 1kg, takže nesmysl, když jsem potřeboval pár gramů. Naštěstí to není nic jiného než Lactobacillus Plantarum. Ten tedy také nejde koupit samostatně ani v lékarně, ale přes ebay jsem ho koupil. Jedno balení max. tak na 30l Berlineru mi ještě zbylo. Jinak, nechal jsem působit dle receptu před chmelovarem při pokojové teplotě 3 dny a kyselost byla na můj vkus úplně ideální, aroma krásně citronové nebo limetkové.
Musím tedy říct, že hotové nezralé pivo mi moc nechutnalo, dost tam byly cítit pozůstatky kvasnic a kvašení, ale nechal jsem ho v kyvetě asi 3 měsíce a poté zkusmo narazil, ochutnal a byla to fantasie, naprosto čistá chuť, křišťálově čiré. Šampaňské severu, jak řekl Napoleon.
Samozřejmě většinová pivní populace na to kouká nedůvěřivě, ale za sebe mohu říct, že mi to moc chutnalo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: čtv 06. pro 2018 15:44:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 350
Bydliště: Hodonín
Zdar jaxniňa,chlape! WildBrew Sour Pitch není problém koupit už i u nás v menším balení (250g),je to sice docela pálka,ale co by člověk neudělal pro svůj jazýček. Chceme to taky vyzkoušet. Zatím bez ovoce a v malém. Co se týče toho receptu podle kterého jsi vařil je z Pivařky ?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: pát 07. pro 2018 21:39:47 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 279
Recept je v časopise PIVAŘ 3 ORA VICE, stáhneš ho třeba na ulozto.cz
Stejně na tu zkoušku bych Ti doporučil Lactobacillus Plantarum(balení cca 200 Kč), vždyť těch 250g WSP vyjde na cca 2500 Kč a dávkování je max. 15g/100l Co s tím budeš dělat? :D
Tento recept je naprosto bezpečný v tom, že jakmile je kyselost dle chuti, provede se chmelovar a lactobacily se zabijí. Podstatně dobrodružnější jsou recepty, kde se lactobacily přidávají až do kvašení a zůstávají v pivu živé, takže kyselost se těžko kontroluje :) to si neumím představit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz