VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 17. led 2017 3:45:00
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 228 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: úte 20. říj 2015 8:13:55 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
PIvo píše:
Prostě sis vyrobil pivo náchylné na gushing, takže nemusíš mít v pivu ani více CO2.


To je odpověď pro mě nebo Mitheho?

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: úte 20. říj 2015 8:20:09 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
poky píše:
asi jako když nasypeš do chmelovaru při intenzivním varu a pivo přeteče z hrnce...jinak chmel v lahvích se neusadí na dně jako kvasnice a zbylé kaly,ale levituje a pak leze mezi zuby...



Je mi to jasné, já to udělal jen čistě z průzkumného důvodu, chci si porovnat chuť s a bez DH přímo u jedné várky tak, že si otevřu obě petky, ochutnám a budu mít špica srovnání.....

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: ned 25. říj 2015 17:09:57 
Offline

Registrován: čtv 05. led 2012 17:55:37
Příspěvky: 9
Bydliště: KROMĚŘÍŽ
Mosquit píše:
kratoska15 píše:
A jaké máte zkušenosti s min. měsíčním máčením pytlíků v pivu


Ležíme doma ejly v sudech, a DH v taky do sudu v punčoše. Tu převaříme.

Pivo dál nikam nepřetáčíme, normálně se z těch sudů čepuje, klidně i po 2-3 měsících, zatím jsme nic nepozorovali.
Máme tu i další druhy pytlíků, taky jsme nic nepozorovali.

Ve velkém házíme chmel přímo do ležáckého tanku, tam si sedne, a pak se to přetáčí do sudů.


To Mosquit: moje otázka zní - fakt nasypeš volně chmel do tanku před stočením ze spilky a necháš to tam dozrát až do sudování??? Je z toho lepší aromatický zisk než kdybys to dal do punčochy? Nebo naopak nesedne si chmel příliš brzy do kvasničné hmoty a extrakce je pak snížená??? Zajímá mě co si o tom myslíš, resp. jaké máš zkušenosti... Dík


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 20. dub 2016 12:06:48 
Offline

Registrován: pát 26. pro 2014 10:03:44
Příspěvky: 16
Já používám toto, http://www.aliexpress.com/item/Dry-Hop-Filter-w-Lid-for-Cornelius-Kegs-7cm-x-30cm-300-micron-mesh-Free-Shipping/32611255602.html?spm=2114.01010208.3.10.7UoTY0&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201602_2_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=6dbd9e9a-64e5-4484-8cf5-2d6fca8c8362 ale do kegu ještě nevařím.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: úte 10. kvě 2016 15:24:58 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
Dotaz vepíšu sem.....protože studené chmelení má v mém dotazu hlavní roly........Uvařil jsem várku, která díky docházející bombě neprošla zrovná tím nejpelším chmelovarem, sotva to vřelo......leč pivo normálně odkvasilo. Já stočil do sudu a zbytek do asi 5 pet lahví, do sudu jsem dal chmel na DH.....po pár dnech jsem ochutnal z petky, pivo zakalené, DMS, diacetyl čert ví co ještě :D , docela jesem se zděsil.......bylo to teda hlavně ve vůni, v chuti to cítit moc nebylo......po 14 dnech jsem narazil sud a světe div se, po pachutích ani památky......příjemná chmelová vůně, celkem vyčeřené, velmi slušně pitelné pivo.........může mít DH takový blahodárný vliv na vlastnosti a kvalitu piva?

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 11. kvě 2016 9:58:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2754
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Přetluče to! :-)
Nebyl problém spíš někde jinde?

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop)
American IPA 16
White IPA 14
APA 13
Rauch 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 11. kvě 2016 13:37:15 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
Jedidný rozdíl mohl vzniknout mezi sudem a petkama, a to mě napadá jedině špatná sanitace. Tu ale vylučuje fakt, že jsem ochutnal už 3 petky a u všech stejný problém. Dokvašování i ležení ve stejných podmínkách, sanitační prostředek stejný. Sud jsem měl 15l, už je fuč a teď mám naraženou 30l a je taky v pohodě.......dovalte s Evou přes víkend na Moravu a možem to oprubovat..... :D ;)

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 11. kvě 2016 20:00:41 
Offline

Registrován: úte 17. bře 2015 16:19:25
Příspěvky: 10
Pavel2 píše:


a jakou s tim mas zkusenost? ma cenu to objednavat? dost se mi to libi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: pon 23. kvě 2016 5:45:36 
Offline

Registrován: pát 26. pro 2014 10:03:44
Příspěvky: 16
Používám to na Dry hopping přímo do kvasné nádoby. Spokojenost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2016 20:41:28 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 13:49:35
Příspěvky: 2
Zdravím pánové,

ve sklepě mi dokvašuje moje první APA (mám za sebou tři úspěšné várky ležáku) a rozhodl jsem se vyzkoušet dry hopping. Narazil jsem ale problém, který souvisí se sekundární fermentací: Na základě doporučení jsem po 4 dnech pivo přelil z kvasné nádoby do druhé nádoby a kvasnice usazané na dně kvasné nádoby dal stranou. Počáteční hustota 1054, pivo jsem přeléval ve chvíli, kdy mělo 1018 . Po 4 dnech sekundární fermentace ve druhé nádobě je ale hustota pořád na úrovni 1018. Do lahví bych chtěl stáčet za dva dny.

Když jsem vařil ležák, stáčel jsem při hustotě 1016 a PET lahve se natlakovaly akorát. Zde mě ale vrtá hlavou ono odstavení od kvasnic a sekundární kvašení v kádi spojení s dry hoppingem. Když už hustota neklesá, mohlo by to znamenat, že pivo zcela prokvasilo při celkem vysoké úrovni zbytkového cukru kvůli brzkému odstavení od kvasnic? A v případě, že ano, je lepší surogovat? Použil jsem kvasnice Safale-04 a při přelévání zůstala na dně souvislá gelovitá vrstva, proto si nejsem jistý, jestli zbylo v pivě po přelití dost zbylých kvasnic, které by přidanou dextrózu dokázaly prokvasit....

Předem díky za odpověď!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 228 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz