VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 26. úno 2018 2:55:04
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: úte 20. říj 2015 8:13:55 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
PIvo píše:
Prostě sis vyrobil pivo náchylné na gushing, takže nemusíš mít v pivu ani více CO2.


To je odpověď pro mě nebo Mitheho?

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: úte 20. říj 2015 8:20:09 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
poky píše:
asi jako když nasypeš do chmelovaru při intenzivním varu a pivo přeteče z hrnce...jinak chmel v lahvích se neusadí na dně jako kvasnice a zbylé kaly,ale levituje a pak leze mezi zuby...



Je mi to jasné, já to udělal jen čistě z průzkumného důvodu, chci si porovnat chuť s a bez DH přímo u jedné várky tak, že si otevřu obě petky, ochutnám a budu mít špica srovnání.....

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: ned 25. říj 2015 17:09:57 
Offline

Registrován: čtv 05. led 2012 17:55:37
Příspěvky: 9
Bydliště: KROMĚŘÍŽ
Mosquit píše:
kratoska15 píše:
A jaké máte zkušenosti s min. měsíčním máčením pytlíků v pivu


Ležíme doma ejly v sudech, a DH v taky do sudu v punčoše. Tu převaříme.

Pivo dál nikam nepřetáčíme, normálně se z těch sudů čepuje, klidně i po 2-3 měsících, zatím jsme nic nepozorovali.
Máme tu i další druhy pytlíků, taky jsme nic nepozorovali.

Ve velkém házíme chmel přímo do ležáckého tanku, tam si sedne, a pak se to přetáčí do sudů.


To Mosquit: moje otázka zní - fakt nasypeš volně chmel do tanku před stočením ze spilky a necháš to tam dozrát až do sudování??? Je z toho lepší aromatický zisk než kdybys to dal do punčochy? Nebo naopak nesedne si chmel příliš brzy do kvasničné hmoty a extrakce je pak snížená??? Zajímá mě co si o tom myslíš, resp. jaké máš zkušenosti... Dík


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 20. dub 2016 12:06:48 
Offline

Registrován: pát 26. pro 2014 10:03:44
Příspěvky: 16
Já používám toto, http://www.aliexpress.com/item/Dry-Hop-Filter-w-Lid-for-Cornelius-Kegs-7cm-x-30cm-300-micron-mesh-Free-Shipping/32611255602.html?spm=2114.01010208.3.10.7UoTY0&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201602_2_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=6dbd9e9a-64e5-4484-8cf5-2d6fca8c8362 ale do kegu ještě nevařím.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: úte 10. kvě 2016 15:24:58 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Dotaz vepíšu sem.....protože studené chmelení má v mém dotazu hlavní roly........Uvařil jsem várku, která díky docházející bombě neprošla zrovná tím nejpelším chmelovarem, sotva to vřelo......leč pivo normálně odkvasilo. Já stočil do sudu a zbytek do asi 5 pet lahví, do sudu jsem dal chmel na DH.....po pár dnech jsem ochutnal z petky, pivo zakalené, DMS, diacetyl čert ví co ještě :D , docela jesem se zděsil.......bylo to teda hlavně ve vůni, v chuti to cítit moc nebylo......po 14 dnech jsem narazil sud a světe div se, po pachutích ani památky......příjemná chmelová vůně, celkem vyčeřené, velmi slušně pitelné pivo.........může mít DH takový blahodárný vliv na vlastnosti a kvalitu piva?

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 11. kvě 2016 9:58:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2833
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Přetluče to! :-)
Nebyl problém spíš někde jinde?

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 11. kvě 2016 13:37:15 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Jedidný rozdíl mohl vzniknout mezi sudem a petkama, a to mě napadá jedině špatná sanitace. Tu ale vylučuje fakt, že jsem ochutnal už 3 petky a u všech stejný problém. Dokvašování i ležení ve stejných podmínkách, sanitační prostředek stejný. Sud jsem měl 15l, už je fuč a teď mám naraženou 30l a je taky v pohodě.......dovalte s Evou přes víkend na Moravu a možem to oprubovat..... :D ;)

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: stř 11. kvě 2016 20:00:41 
Offline

Registrován: úte 17. bře 2015 16:19:25
Příspěvky: 10
Pavel2 píše:


a jakou s tim mas zkusenost? ma cenu to objednavat? dost se mi to libi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: pon 23. kvě 2016 5:45:36 
Offline

Registrován: pát 26. pro 2014 10:03:44
Příspěvky: 16
Používám to na Dry hopping přímo do kvasné nádoby. Spokojenost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry hopping
PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2016 20:41:28 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 13:49:35
Příspěvky: 2
Zdravím pánové,

ve sklepě mi dokvašuje moje první APA (mám za sebou tři úspěšné várky ležáku) a rozhodl jsem se vyzkoušet dry hopping. Narazil jsem ale problém, který souvisí se sekundární fermentací: Na základě doporučení jsem po 4 dnech pivo přelil z kvasné nádoby do druhé nádoby a kvasnice usazané na dně kvasné nádoby dal stranou. Počáteční hustota 1054, pivo jsem přeléval ve chvíli, kdy mělo 1018 . Po 4 dnech sekundární fermentace ve druhé nádobě je ale hustota pořád na úrovni 1018. Do lahví bych chtěl stáčet za dva dny.

Když jsem vařil ležák, stáčel jsem při hustotě 1016 a PET lahve se natlakovaly akorát. Zde mě ale vrtá hlavou ono odstavení od kvasnic a sekundární kvašení v kádi spojení s dry hoppingem. Když už hustota neklesá, mohlo by to znamenat, že pivo zcela prokvasilo při celkem vysoké úrovni zbytkového cukru kvůli brzkému odstavení od kvasnic? A v případě, že ano, je lepší surogovat? Použil jsem kvasnice Safale-04 a při přelévání zůstala na dně souvislá gelovitá vrstva, proto si nejsem jistý, jestli zbylo v pivě po přelití dost zbylých kvasnic, které by přidanou dextrózu dokázaly prokvasit....

Předem díky za odpověď!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz