VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 28. úno 2017 1:55:13
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 12:58:51 
Offline

Registrován: ned 28. pro 2014 16:01:59
Příspěvky: 25
A v cem vidis ten nejvetsi problem?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 13:17:30 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Pivo dělá pěkná těla píše:
A v cem vidis ten nejvetsi problem?

Právě v tom množství sypání těch podpůrných sladů. Nedal bych ani jednoho přes 5%. I to by ve výsledku pro mě bylo pořád dost.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 13:27:48 
Offline

Registrován: ned 28. pro 2014 16:01:59
Příspěvky: 25
Ja se toho nikdy nebal a daval jsem na 30l, tak 4-5kg pale ale, 1kg carared, 1kg melanoid a pivko bylo dobre a vsem to chutnalo. Myslim si, ze ty sypani, co udava sladovna neni blbost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 13:35:28 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 107
Bydliště: Brno
Otázka je, jakého výsledku chceš dosáhnout. Pokud to má být hutné, sladké, "kousací" pivo, tak proč ne. Ale takové nejde moc dobře dohromady s výrazným chmelením, v lepším případě chmelové aroma zanikne, v horším se bude se sladovým tělem hádat.
Klasické výrazně chmelené styly jako APA a AIPA se dělají suché, se sladovým tělem nepříliš výrazným, aby chmel vynikl. Není to sice žádné dogma, ale má to svůj důvod.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 13:36:23 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
Pivo dělá pěkná těla píše:
kratoska15 píše:
Pejsek a kočička by tě pochválili..... ;)

Moc nechapu tvuj komentar s pejskem a kocickou.



Znáš tu pohádku, Jak pejsek a kočička vařili dort.......tak to tvé chmelení mi tak trochu připadlo jako to jejich vaření........ale myslel jsem to s nadsázkou, nic ve zlým...... :)

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 13:46:47 
Offline

Registrován: ned 28. pro 2014 16:01:59
Příspěvky: 25
Pike píše:
Otázka je, jakého výsledku chceš dosáhnout. Pokud to má být hutné, sladké, "kousací" pivo, tak proč ne. Ale takové nejde moc dobře dohromady s výrazným chmelením, v lepším případě chmelové aroma zanikne, v horším se bude se sladovým tělem hádat.
Klasické výrazně chmelené styly jako APA a AIPA se dělají suché, se sladovým tělem nepříliš výrazným, aby chmel vynikl. Není to sice žádné dogma, ale má to svůj důvod.

No neco na tom asi pravdy bude, ze pivko bylo vzdycky dost hutne a chut chmelu se ztracela. No nejsem v tom jeste moc zbehly v tom sypani. No a co kdybych tam prasknul jen 1kg toho cararedu, 1kg melanoidniho a hodil do toho 2kg zita? Bylo by to lepsi?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pát 29. led 2016 13:53:02 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 107
Bydliště: Brno
AIPA mívá karamelových sladů max. do 5%, většinou ještě méně. No ale zkusit to můžeš a uvidíš.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El dorádo
PříspěvekNapsal: pon 01. úno 2016 12:11:12 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Pivo dělá pěkná těla píše:
No a co kdybych tam prasknul jen 1kg toho cararedu, 1kg melanoidniho a hodil do toho 2kg zita? Bylo by to lepsi?

Pak přeji hodně štěstí a pevné nervy při scezování :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz