Kedze nikto neodpoveda, skusim ja. Podla mna je prakticky jedno, aky chmel pouzijes, kym je dodrzany styl piva, ktory varis. Nebudes varit nieco na styl leziaka s chmelom Citra, alebo IPU so zateckym cervenakom. Mnozstvo je taktiez podla stylu piva - nemalo by sa menit s pouzitym sladom. Ked varis 12-tku, dal by som rovnake mnozstvo chmelu, ako na jacmennu dvanastku. Tam ide viac menej o balanc medzi horkostou a sladkostou.
S kukuricnym sladom som nikdy nevaril - zaujimalo by ma, ci sa dokaze kompletne scukrit s enzymami, ktore bude obsahovat a aky bude pomer skvasitelnych a neskvasitelnych cukrov. To je podla mna cast, na ktoru by si sa mal zamerat. Urcite by som nevynechal jodovu skusku a asi budes musiet pouzit nejake enzymy. Taktiez by som nevynechal ryzove supky kvoli scedzovaniu.
Ak nemas ziadnu referenciu na cisto kukuricne pivo, jednoducho by som navaril nejaku varku na skusku a poriadne sledoval vlastnosti. Chut podla mna nebude nic moc, ale nejako sa odpichnut musis, ak je cielom pouzit cisto kukuricny slad. Zatial som nikdy nevidel ziadne pivo, kore by bolo cisto z kukuricneho sladu. Podla mna bude dost suche - bude mu chybat telo.
|