VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 20. zář 2017 4:47:56
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: pát 18. úno 2011 15:14:11 
Offline

Registrován: pon 07. úno 2011 11:55:34
Příspěvky: 46
Jakým způsobem je nejlépe uchovávat slad v domácích podmínkách, aby si co nejdéle udržel kvalitu? Potřeboval bych vědět, jak uchovat množství 20 kg volně sypaného sladu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: pát 18. úno 2011 16:50:48 
Offline

Registrován: stř 03. úno 2010 20:40:23
Příspěvky: 342
hlavně v suchu.

Já skladuju slad už namletý, takže koupím celý pytel (nebo dva), rozvážím si ho po 5 kg do pevného PE sáčku, pořádně zavážu a šoupnu do plastového sudu se šroubovacím víkem a kvalitním těsněním.

Tímto "skladem" už prošlo skoro půl tuny sladu, některé dávky v něm ležely i půl roku a vždy bez jakéhokoli problému.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: pát 18. úno 2011 17:37:29 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
V domácích podmínkách (pokud nebydlíš ve vlhkém bytě) je sladu dobře. Stačí ho normálně nechat v pytli nebo přesypat do nějaké plastové nádoby. Já mám doma asi 150 kg sladu a vůbec to neřeším. Opatrnost s jakou to řeší Petr by byla namístě u sladového extraktu. Slad je jen zrní co nesmí zvlhnout:-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: pát 18. úno 2011 21:20:59 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
Jak píše Vláďa hlavně v suchu normálně v těch pytlích co to koupíš. V pivovaru to mají volně na dozrání ve vrstvě cca 1m což odpovídá výšce pytle.
Petr popisuje skladování našrotovaného sladu, ten už nemá mýt kvuli oxidaci přístup vzduchu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: pon 18. kvě 2015 13:16:40 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
aky najstrasi slad ste v pivu pouzili? Nasiel som 5kg vreco nepomleteho co ma asi rok a pol.....

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: pon 18. kvě 2015 13:46:59 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 206
Bydliště: Ohrobec
rezance píše:
aky najstrasi slad ste v pivu pouzili?


Tak to bych opravdu rád vědel! Speciální slady mi nezbývá než kupovat v e-shopech po 2 kg a pak je dost možné, že jsou to někdy skutečně archivní kousky :(

Weyermann uvádí dobu zpracovatelnosti tuším 18 měsíců. Sice jsem nikdy tak dlouho slad doma neměl, ale zřejmě by to nemělo vadit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: úte 19. kvě 2015 9:22:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2790
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Já takové slady doma mám a žádné potíže v tom neshledávám.... (2 roky, v suchu)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: úte 19. kvě 2015 12:54:08 
Offline

Registrován: čtv 28. úno 2013 23:45:41
Příspěvky: 81
Mosquit píše:
Já takové slady doma mám a žádné potíže v tom neshledávám.... (2 roky, v suchu)


Namleté?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: úte 19. kvě 2015 13:56:14 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 206
Bydliště: Ohrobec
Bavíme se o nešrotovaném sladu. Šrotovaný by se určitě neměl skladovat dlouho, já šrotuji těsně před vařením. Skladování šrotovaného sladu ve dnech bych se nebál, ale v týdnech už se mi zdá hodně a v měsících určitě ne. Už se to tady někde myslím řešilo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování sladu
PříspěvekNapsal: úte 19. kvě 2015 15:05:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2790
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
jndr píše:
Mosquit píše:
Já takové slady doma mám a žádné potíže v tom neshledávám.... (2 roky, v suchu)


Namleté?

Nenašrotované

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz