VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 12. pro 2018 2:53:45
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Extraktivnost ovesných vloček
PříspěvekNapsal: úte 25. dub 2017 14:26:52 
Offline

Registrován: úte 25. dub 2017 13:50:24
Příspěvky: 4
Zdravím,

chtěl bych se optat, už asi dva týdny marně pátrám po přibližné hodnotě extraktivnosti cukrů u ovesných vloček. Je mi jasné, že bez předchozího zapaření, než-li se přidají do vystírky, bude jejich výtěžnost hodně chabá a i potom to vedle normálních sladů nebude nejspíš nic světoborného, ale asi mám úchylku na čísla :twisted: a nechce se mi to zanedbávat.

Než přistoupím experimentálnímu zjišťování,chci se ještě zkusit zeptat, jestli někdo nemáte nějaké info?

Předem díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Extraktivnost ovesných vloček
PříspěvekNapsal: úte 25. dub 2017 14:33:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. úno 2016 20:41:21
Příspěvky: 63
Dzelesions píše:
Zdravím,

chtěl bych se optat, už asi dva týdny marně pátrám po přibližné hodnotě extraktivnosti cukrů u ovesných vloček. Je mi jasné, že bez předchozího zapaření, než-li se přidají do vystírky, bude jejich výtěžnost hodně chabá a i potom to vedle normálních sladů nebude nejspíš nic světoborného, ale asi mám úchylku na čísla :twisted: a nechce se mi to zanedbávat.

Než přistoupím experimentálnímu zjišťování,chci se ještě zkusit zeptat, jestli někdo nemáte nějaké info?

Předem díky


Cau,

neni mala - teda samozrejme pokud vlocky vystres spolu s dostatecne diastaticky aktivnim sladem:-)

extraktivnost sušiny ovesnejch vlocek pocitam jako 80% - zdroj: http://beersmith.com/Grains/Grains/GrainList.htm

konverze jednotek: Extraktivnost susiny = Extract Yield Dry Basis Fine Grind = DBFG = (SG-1)/0.04621

_________________
www.fb.com/3nohejjelen

Black IPA 16°- 2.místo na Prague Homebrewing Competition 2017
Hefeweizen 13°- 1.místo na Degustační soutěži domácích výrobců piva ve Žďáru nad Sázavou 2016


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Extraktivnost ovesných vloček
PříspěvekNapsal: stř 26. dub 2017 22:19:10 
Offline

Registrován: úte 25. dub 2017 13:50:24
Příspěvky: 4
80%, to je pro mě dost překvapivé, fakt jsem čekal míň, hold člověk se stále učí ;)
Každopádně moc děkuju. (beersmith mě vůbec nenapadl :lol: )

Pokud někdo nechce nic dodat, tak prosím o uzavření.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Extraktivnost ovesných vloček
PříspěvekNapsal: úte 02. kvě 2017 10:12:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Preco by sa to malo uzatvarat ?

Ja mam k tomu akurat poznamku:
Skusal som pridavat vlocky so zaparkou aj bez zaparky. Urcite vsak uz budem pridavat len bez zaparky. Ked som ich totiz zaparil, zmenili sa na lepkavu gucu, ktoru ani nebolo mozne poriadne rozmiesat. Nikdy viac.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz