VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 16. srp 2017 15:58:58
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: čtv 29. dub 2010 16:20:24 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Ahoj a pro šrotování je nejlepší v domáím použií šrotovník od firmy "Porkert". Chtělo by to asi, ale rychle objednat, protože v tisku bylo, že zkrachovali. Pinpongové je porazili.
Je to nejlepší šrotovník co znám a je mu jedno co šrotuje.
Chce to k němu udělat pohon ze stěračového motorku a je to OK.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: sob 15. kvě 2010 23:41:12 
Offline

Registrován: sob 15. kvě 2010 22:24:23
Příspěvky: 2
Koupil jsem na netu za 600kč kávomlýnek OZAP KM7 (nový asi 20 000Kč), 380V, příkon 2,5 kW, z roku 1990, dříve v každé samošce, dnes vyrábí firma Stránský a Petržík, http://www.stranskyapetrzik.cz , http://www.stranskyapetrzik.cz/potr/km/ , firma doporučuje i pro obilí a mák, pod označením profesionání mlýnek na kávu km9, je skoro stejný, náhradní díly jsou stejné, je tam návod na údržbu a seřízení (Seřizování jemnosti mletí:Při seřizování jemnosti mletí se nejdřív demontuje a odejme víčko předního tělesa mlecího mechanismu (7), které je upevněno 2 ššrouby. Tím se odkryje vlastní čelo mlecího mechanismu se seřizovacím středovým ššroubem, zakončeným váhovou částí s otvorem pro nasazení trnu. Otáčením ššroubu ve směru pohybu hodinových ruček se mlecí kameny oddalují (- hrubšší mletí, otáčením proti směru pohybu hodinových ruček se mlecí kameny přibližžují –- jemnější mletí). Mele to super a rychle na hrubost od mouky až velmi hrubý šrot, slad i pšenici. Po mixerech a ručních mlýncích konečně úleva. Výkon kávomlýnku (při mletí kávy) 50g za 12 sekund, při mletí na hrubo ještě rychlejší!


Přílohy:
kmlýnek na kávu OZAP km7.jpg
kmlýnek na kávu OZAP km7.jpg [ 33.96 KiB | Zobrazeno 2533 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: ned 16. kvě 2010 10:45:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 05. bře 2009 0:10:05
Příspěvky: 54
Fakt dobry!

Muzu se zeptat kdes to koupil? Verim, ze srotovani sladu je uz zapavnejsi.

______________________________________________________

Obrázek

http://www.dvojce.110mb.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: ned 16. kvě 2010 11:25:00 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2009 11:12:46
Příspěvky: 255
Tak buď to byl tento nebo jich má prodávající více http://pohostinstvi.sbazar.cz/kavomlyne ... 48611.html


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: ned 16. kvě 2010 11:30:56 
Offline

Registrován: sob 15. kvě 2010 22:24:23
Příspěvky: 2
http://stroje.hyperinzerce.cz/potravina ... e-nabidka/
http://pohostinstvi.sbazar.cz/kavomlyne ... 48611.html


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: úte 31. srp 2010 22:00:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. srp 2010 8:33:55
Příspěvky: 203
Bydliště: Jihlava
tak jsme poptával ten mlýnek ve firme stransky a petržík a došl ami odpověď že nový 14 490,- + DPH což je 18 000. Jestli to umí mlít slad neví, ale nabízel možnost, ať si dovezu slad a můžem to u nich odzkoušet na místě jestli by to vyhovovalo . Což beru jako pozitivní ,. co pro mě není moc pozitivní je ta cena :( :D.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: pon 28. úno 2011 22:36:56 
Offline

Registrován: úte 01. úno 2011 10:47:55
Příspěvky: 100
Bydliště: Kynice
Přidám se i v tomto foru i když zatím ze sladu nevařím , ale chci časem vyzkoušet ( až opravím kotel z kuchyně) - je nějaký podstatný rozdíl v kvalitě-výsledku - během rmutování mezi rozmačkáním sladového zrna ve valcovém stroji a šrotováním v mlýnku čí šroťáku- kde vlastně vznikají hrubé kousky?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: úte 22. bře 2011 21:02:41 
Offline

Registrován: pon 08. bře 2010 21:41:35
Příspěvky: 27
Namačkaný slad je samozřejmě ideální, ale ne každý má v amatérských podmínkách tu možnost. Já jsem začínal s mlýnkem na maso, ten už jsem ovšem zcela zničil. Teď melu mixerem, stařičká Eta funguje stále naprosto spolehlivě :-). Po několika pokusech už se daří namlít dostatečně nahrubo, ale tak, aby nezůstávala celá zrna. Namletí na jednu várku cca 5kg sladu mi trvá tak 20 minut.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: sob 07. bře 2015 9:39:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 325
Bydliště: Hodonín
I já přispěju svojí troškou do mlýna.Když jsem začínal,taky sem řešil drcení sladu.Ze začátku jsem si nechal drtit slad při prodeji,ale jenom menší várky.Potom sem zkoušel mlýnek na maso (nevydržel) a další různé "vychytávky".Mlýnek na kávu na 380V sem zavrhl.Začal sem uvažovat nad "originálním" drtičem na slad.Jednokusová výroba by se z finančního hlediska nevyplatila,tak sem pátral,pátral až sem vypátral.Zainvestoval sem do tohoto: http://www.farmarik.cz/p/2968/nastavitelny-srotovnik-na-slad-brewferm .Na první pohled se cena může zdát trošku vyšší,ale neodradilo mě to.Jako pohon používám vrtačku (vůbec nic sem na drtiči nemusel upravovat),jednoduše si nastavím hrubost a drtím rychlostí cca 3kg/min.Nemá cenu nic vymýšlet. Toť můj názor.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: sob 07. bře 2015 10:58:12 
Offline

Registrován: stř 02. bře 2011 20:51:55
Příspěvky: 262
Bydliště: Smržice (Haná)
uděláš fotku "pajšlu" docela mě zajímá jak to tam vypadá


díky

m.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz