VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 28. bře 2017 20:32:18
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: pon 08. bře 2010 13:03:33 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Jelikož nemám šrotovací mlýnek, šrotuji doma v kuchyňském robotu. U všech sladů je to v pohodě kromě pšeničného, tam to jde strašně blbě. Máte někdo tip, jak to bez šrotovníku vyřešit? Díky. V.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: pon 08. bře 2010 16:24:05 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2009 11:12:46
Příspěvky: 255
Jak je vidět tady http://pivni.info/homebrewing/103-domac ... na-to.html, někdo používá mlýnek na maso, ale jde to velmi pomalu. O něco líp to jde, když se slad namočí na pár hodin. Je to ale jen nouzové řešení na malá množství sladu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: pon 08. bře 2010 21:53:12 
Offline

Registrován: pon 08. bře 2010 21:41:35
Příspěvky: 27
Já používám mlýnek na maso, ze kterého jsem sundal kličku, do závitu jsem dal cca 5cm dlouhý šroub, kterému jsem uřízl hlavičku a na takto vzniklou hřídelku upínám vrtačku. Šrotování jde podstatně rychleji a s menší námahou, i když musím sypat pomalu, jinak se mlýnek ucpává (v tom případě si jednoduše pomohu zpětným chodem) a šrot je dostatečně hrubý. taqké je možnost na e-shopu domacimikropivovary.cz koupit šrot rovnou nadrcený.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: úte 09. bře 2010 12:52:11 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Díky, tahle úprava mlýnku se mi zamlouvá. ještě mi řekni, zda slad namáčíš a kolik hodin před mletím. Šrotovaný není pro mě cesta, jednak čerstvě namletý líp voní a jednak na e-shopech kupuji jen slady speciální v malém množství, ty základní kupuji jinde levněji. V.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: sob 13. bře 2010 22:32:56 
Offline

Registrován: pon 08. bře 2010 21:41:35
Příspěvky: 27
Zatím melu nenamáčený, ale zkusím i namočený, o výsledku poreferuju. Dneska jsem jen tak pro legraci zkoušel mačkat slad válečkem na nudle, výsledek krásný, ale strašná dřina, nicméně jako vyložená nouzovka pro malé množství sladu lze použít


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: sob 10. dub 2010 0:00:30 
Offline

Registrován: pon 08. bře 2010 21:41:35
Příspěvky: 27
tak jsem zkusil šrotovat namočený slad, výsledek špatný, všude se to lepilo, mlýnek se ucpával, nadále melu nasucho, s pužitím vrtačky, jaxem psal dříve, je to rychle a bez dřiny.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: sob 10. dub 2010 11:07:51 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Nakonec jsem do šrotovníku investoval, mele krásně a pluchy jsou celkem zachovalé, akorát u větších várek bolí ruka, zkusím časem přidat tu vrtačku. Díky. V.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: stř 28. dub 2010 22:56:24 
Offline

Registrován: pon 08. bře 2010 21:41:35
Příspěvky: 27
a zkoušel jsi na šrotovníku i pšenici? Já jí ted mlel tím mlýnkem na maso a bylo to dost zoufalý, spousta mouky, nedalo se to scedit


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: čtv 29. dub 2010 7:40:42 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Melu i pšenici. Průběh a výsledek k nerozeznání od jiných sladů. Scezování je teď hračka. V.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šrotování pšeničného sladu
PříspěvekNapsal: čtv 29. dub 2010 12:49:11 
Offline

Registrován: pon 24. srp 2009 12:11:02
Příspěvky: 30
PHH, tím mlýnkem na maso je jinak ječmen dobrej? Jak velké máš díry zpředu mlýnku? Já když jsem tim šrotoval jednou, tak to bylo namletý špatně. Samá sladová mouka, celkově to byla docela kaše, neustále se to ucpávalo, takže jsem to tam musel dávat pomalu po lžičkách, zcezování jsem musel dělat cedníkem a trvalo to... už nikdy. Ale měl jsem slad namočený, někde jsem četl, že je to tak lepší, myslíš, že to je tím? Sehnal jsem si mlýnek na kávu, chtěl jsem si ho přerobit na šrotovník, ale nemám se pro něj jak dostat:(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz