VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 19. lis 2017 14:55:17
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: čtv 11. pro 2014 17:16:59 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Existuje nějaký text, kniha, leták.....kde by byo sepsáno alespoň zevrubně použítí sladů? Jejich vhodnost k druhům piva, množství sypání do várek, proč se má dávat jen tolik a tolik procent a proč ne už víc atd. Prostě takový tahák, abych když chci použít 10 kg sypání a rozhodnu se tam dát 5 kg karamelu, tak abych se dočetl, že to je asi blbost, protože karamel je takový a makový a že z takového důvodu se ho tolik do dypání nedává....

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: čtv 11. pro 2014 18:06:47 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 211
Bydliště: Ohrobec
Pár základních informací je v letáku Weyermann, nebo na jejejich stránkách. Nepodařilo se mi ho sem v pdf dát, ale na jejich stránkách je to i česky. Ale na otázky proč odpověď asi jen tak někde nenajdeš.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: čtv 11. pro 2014 18:09:34 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Jimram píše:
Pár základních informací je v letáku Weyermann, nebo na jejejich stránkách. Nepodařilo se mi ho sem v pdf dát, ale na jejich stránkách je to i česky. Ale na otázky proč odpověď asi jen tak někde nenajdeš.



Právě proto se ptám, jestli někdo něco takového nemá......mrknu na ten Weyerman, díky

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: čtv 11. pro 2014 21:28:46 
Offline

Registrován: ned 01. bře 2009 10:50:30
Příspěvky: 38
neco najdes tady: http://www.sladovnakounice.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: pát 12. pro 2014 16:11:06 
Offline

Registrován: stř 02. bře 2011 20:51:55
Příspěvky: 262
Bydliště: Smržice (Haná)
Jirko, neboj se. Na ty naše mini várky když něco přesypeš tak se nic zvláštního neděje. Já občas taky sesypu zbytky sladů a výsledný mix ještě nikdy nezklamal :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: pát 12. pro 2014 16:38:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. pro 2010 20:56:40
Příspěvky: 523
Bydliště: Plzeň
Mno ja sem spise proto, kdyby se tu zalozilo nove tema, "koutek pro zacatecniky"
Bylo by zamcene, kde by bylo par zakl. informaci, ktere by tam mohl postupne pridavat mod ci admin.
Dost casto tu citam jake schema pouzit apod.
Tak co nekdo sikovnejsi nedat dohromady, co jaka teplota udela, jaky doporuceny pauzy, apod.
Tozdelil bych jen asi obecne do dvou kategorii, spodni a svrchni vareni.

Co nato Mosquite ? :)

_________________
Plzeňský Jarovar od roku 2010


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: pát 12. pro 2014 16:45:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2822
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Hele kluci, já vám to klidně uzamknu, připevním, ale nejdřív to musí někdo udělat, že jo :ugeek:

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: pát 12. pro 2014 16:48:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. pro 2010 20:56:40
Příspěvky: 523
Bydliště: Plzeň
mno jasne ze jo.
Nemyslel jsem tebe konkretne, abys to delal :)
Je nas tu dost co ma nato skolu, tak si myslim ze se to da zmaknout levou zadni :)

_________________
Plzeňský Jarovar od roku 2010


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: ned 14. pro 2014 18:48:48 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Já jsem jedině pro........ovšem muí se najít nějaký dobrák, který to sepíše........

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: použití, vhodnost, nevhodnost, proč a kolik sladu atd.
PříspěvekNapsal: čtv 10. pro 2015 13:59:52 
Offline

Registrován: úte 25. srp 2015 19:37:00
Příspěvky: 11
Mnoho informací o sladu jsem s hrnul v tomto článku, tak třeba někomu pomůže...

http://diversity-pivo.blogspot.cz/2015/ ... .html#more


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz