VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 28. kvě 2017 21:23:18
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Slad a mraz
PříspěvekNapsal: ned 23. lis 2014 12:08:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Pivo varievam v takom zahradnom domceku kde mam aj skrinu so sladom.
Kedze prichadza zima, a v domceku sa trvale nekuri, mam pochybnosti ci tam ten slad mozem nechat aj ked bude mrznut.
Ma s tym niekto skusenosti, ci to mam radsej presunut do tepla ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slad a mraz
PříspěvekNapsal: stř 03. pro 2014 8:12:01 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Nemám s tím celkem takové zkušenosti, protože mám slad v garáži, kde je teplota okolo 0°C. Myslím si, ale že když je slad suchý, nemělo by to vadit. Když se podíváme na obilní sila, zrno je tam taky uloženo na mrazu. Navíc tady je již zrno mrtvé, protože vyklíčilo a následně bylo usušeno.
Možná, že má někdo jiný názor, ale takhle si to myslím já.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slad a mraz
PříspěvekNapsal: stř 03. pro 2014 8:36:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2782
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Měl jsem ho přes zimu na půdě a vařil jsem z něj, a nic mu nebylo.

Jinak ani usušený slad není mrtvý, jak si "franta" myslí, stále tam jsou mikroorganismy, kterým 80°C (dosahovaných běžně při hvozdění) nevadí, stále tam jsou enzymy (jiné, než které jsou zodpovědné za klíčení, ale jsou), ...

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slad a mraz
PříspěvekNapsal: stř 03. pro 2014 8:41:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Vyborne, tak ten slad necham tam kde je.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz